Klaus Iohannis, primit de Donald Trump la Casa Albă. «Președintele României poate rezolva problema corupției»

Ultima actualizare:
Iohannis și Trump au avut o întrevedere în Biroul Oval al Casei Albe
Iohannis și Trump au avut o întrevedere în Biroul Oval al Casei Albe

În urmă cu doi ani, Donald Trump l-a invitat pentru prima dată pe președintele Klaus Iohannis la Casa Albă. În 20 august, președintele României și-a început a doua vizită oficială în Washington DC. Klaus Iohannis a readus în discuție problema vizelor de SUA pentru cetățenii români, însă Congresul SUA trebuie să ia o eventuală decizie pentru includerea României în programul Visa Waver. De asemenea, problema vizelor a fost adusă în discuție și din perspectiva reciprocității SUA-Uniunea Europeană.

UPDATE 22.30: Președintele Donald Trump a recunoscut meritele societății românești și ale lui Klaus Iohannis în lupta anticorupție. "Cred că este un om (n.r. Klaus Iohannis) care poate rezolva problema corupției în România și a făcut eforturi mari, din ce am auzit. Și cred că este omul care poate rezolva problema corupției. Sunt mai multe țări minunate, ca România, dar au o problemă uriașă cu corupția. Am auzit că ați făcut progrese uriașe", a spus Trump în fața jurnaliștilor

UPDATE 22.00 Președintele american Donald Trump a răspuns întrebărilor puse de jurnaliștii români.

Reporter: „Veți veni în România, domnule președinte?”

Donald Trump: „Este posibil.”

Reporter: „Când?”

Donald Trump: „Asta e ceva ce vom discuta.”

Reporter: „Ce părere aveți despre vizele pentru cetățenii români?”

Donald Trump: „Vă mulțumesc tuturor. E o onoare să fiu alături de președintele României, care este extrem de respectat și care a făcut o treabă bună. Aud că în România este o „perioadă politică” (campania pentru alegerile prezidențiale - n.r.), dar mă aștept să te descurci foarte bine, pentru că ești talentat și iubești oamenii. Am avut o relație grozavă cu România. Statele Unite și România se înțeleg mai bine ca niciodată și vreau să vă mulțumesc pentru asta. Avem multe schimburi comerciale cu România, sunt oameni foarte talentați. Cumpărăm – și ei cumpără. Avem mulți români în Statele Unite, oameni foarte muncitori și de succes. Vreau să vă mulțumesc că sunteți aici.”

Klaus Iohannis: „E o plăcere să fiu aici. O să subliniez că este grozav să revin aici, alături de dvs. Acum avem șansa de a vorbi despre parteneriatul nostru grozav. Este foarte important pentru noi și cred că am ajuns departe.”

Donald Trump: „Se întâmplă lucruri interesante și în țara dvs. O să avem o întâlnire importantă în curând. Aștept asta”, conform stirileprotv.ro.

Președintele Iohannis, a doua oară la Casa Albă
Președintele Iohannis, a doua oară la Casa Albă

UPDATE 21.30: „Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând”, a declarat Donald Trump, în Biroul Oval, unde a avut convorbiri cu președintele Klaus Iohannis. Despre președintele României a spus că are „respect pentru ceea ce face el și pentru ceea ce se întâmplă în România”. Trump a adăugat că sunt foarte mulți români în Statele Unite, iar „americanii iubesc românii, au o relație foarte bună cu ei”. „Acum avem avem ocazia să vorbim despre parteneriatul strategic dintre România și SUA. Facem tot ceea ce se poate la nivelul NATO și cred că suntem pe drumul cel bun în acest sens”, a spus Klaus Iohannis, înaintea discuțiilor tete-a-tete, potrivit hotnews.ro.


    Iohannis și Trump au avut o întrevedere în Biroul Oval al Casei AlbeFoto: captură DIGI24
Iohannis și Trump au avut o întrevedere în Biroul Oval al Casei AlbeFoto: captură DIGI24

Marți seară, la ora 21.00 (ora 14.00 ora SUA), Iohannis s-a văzut cu omologul său la Casa Albă. Cei doi au trei mari teme pe agenda de discuții: problema vizelor pentru românii care vor să ajungă în SUA, investițiile în zona Mării Negre și prezența militarilor americani în România. 


    Președintele Iohannis, a doua oară la Casa Albă
Președintele Iohannis, a doua oară la Casa Albă

Întâlnirea dintre Trump și Iohannis a fost, deocamdată, ferită de ochii publicului. Cei doi au fost văzuți doar intrând în reședința președintelui american.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net