Bulgaria reintroduce restricțiile după creșterea numărului de infectări cu coronavirus

coronavirus-bulgaria.jpg

steagul bulgariei pe care e scris coronavirus
Autoritățile din Bulgaria au reintrodus câteva măsuri restrictive pentru limitarea răspândirii noului coronavirus
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Autoritățile bulgare au luat decizia de a reintroduce câteva măsuri restrictive, după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni. Astfel, cluburile de noapte și discotecile în spații închise nu vor mai funcționa, evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane.

Cluburile de noapte și discotecile vor putea funcționa doar în aer liber și doar la o capacitate de 50%, cu respectarea normelor de distanțare social, a anunțat joi, 9 iulie, ministrul Sănătății Kiril Ananiev, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, relatează Reuters, citat de Hotnews.ro.

Nunțile, balurile școlare și alte adunări publice vor fi limitate la 30 de persoane, atât în spațiile închise, cât și în aer liber.

Citește și:

În Bulgaria este din nou obligatorie purtarea măștilor de protecție

Bulgaria și Belgia anunță primele decese din cauza cornaviruslui

Record de cazuri noi de coronavirus în Bulgaria

Bulgaria a înregistrat în total 6.342 de cazuri și 259 de decese, la 7 milioane de locuitori. Numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut însă în ultimele săptămâni, pe măsură ce măsurile restrictive au fost revocate.

Doar joi, autoritățile au confirmat 240 de cazuri noi, un record pentru această țară. Ministrul a precizat că se așteaptă ca numărul să continue trendul ascendent în zilele următoare.

Loading...

Citește și

  • coronavirus

    În plină pandemie de coronavirus, informațiile devin vitale. Iar ele trebuie obținute din sursele cele mai credibile, nu de oriunde. Un instrument de mare ajutor în acest sens este un site unde oricine poate vedea evoluția, în timp real, a cazurilor de infectare cu Covid-19 în lume, dar și în fiecare țară în parte. El poate fi accesat la adresa https://www.worldometers.info/coronavirus/.

  • plaja din mallorca goala

    Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 a depășit 20 de milioane în întreaga lume de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut, în regiunea chineză Hubei. Situația a devenit din nou critică în Spania, care înregistrează zilele acestea mai multe cazuri noi decât Franța, Marea Britanie, Germania și Italia la un loc.