În Bulgaria este din nou obligatorie purtarea măștilor de protecție

Ultima actualizare:

    În Dâmbovița au fost raportate de la debutul epidemiei 1682 de cazuri, în ultimele zile fiind constatată o creștere accelerată a infectărilor în județFoto: Shutterstock
În Dâmbovița au fost raportate de la debutul epidemiei 1682 de cazuri, în ultimele zile fiind constatată o creștere accelerată a infectărilor în județFoto: Shutterstock

Bulgaria a reintrodus obligativitatea purtării măştilor, după creşterea numărului cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus.

Bulgaria a reintrodus luni, 22 iunie, obligativitatea purtării măștilor în toate spaţiile publice închise, după ce țara a înregistrat cea mai mare creştere săptămânală a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, informează Agerpres.

„Singurul scop al acestei decizii este acela de a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor bulgari", a declarat ministrul Sănătății Kiril Ananiev, adăugând că rezidenţii din Bulgaria trebuie să poarte măşti sanitare în magazine, la evenimente sportive, în cinematografe şi teatre. De asemenea, este obligatorie şi respectarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri între persoane.

Bulgaria, o ţară cu o populaţie de aproape 7 milioane de locuitori, şi-a redeschis restaurantele şi cafenelele, după ce recomandările de izolare au fost ridicate pentru cele mai multe stabilimente.

Săptămâna trecută, Bulgaria a înregistrat 606 cazuri noi de COVID-19, cea mai mare creştere a numărului săptămânal de infectări cu noul coronavirus. Totalul cazurilor raportate a ajuns în această ţară la 3.905, iar cel al deceselor la 199.

Bulgaria a decretat stare de urgenţă epidemiologică pentru o lună în data de 13 mai, care a înlocuit precedenta stare de urgenţă, permiţând Ministerului Sănătăţii să extindă restricţiile implementate împotriva noului coronavirus, conform Digi 24.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net