Bulgaria și Belgia anunță primele decese din cauza cornaviruslui

coronavirus.jpg

femeie cu durere in gat de la coronavirus
Simptome apar, în medie, la cinci zile după infectarea cu noul coronavirus
foto: Shutterstock

Un pacient de 90 de ani din Belgia și o femeie în vârstă de 66 de ani din Bulgaria sunt primele persoane care au decedat din cauza coronaviruslui în aceste două țări. Numărul celor infectați a crescut considerabil în ambele state.

Belgia a anunțat primul deces provocat de coronavirus

Este vorba de un pacient în vârstă de 90 de ani, care a murit din cauza infectării cu noul coronavirus. Acesta este primul deces din această ţară asociat cu epidemia de COVID-19, au anunţat miercuri, 11 martie, autorităţile, informează Digi 24.

„În ciuda calităţii îngrijirilor oferite de echipele medicale, un pacient de 90 de ani a decedat", a declarat Maggie de Block, ministrul federal al Sănătăţii, într-un comunicat comun transmis alături de responsabilul omolog al oraşului Bruxelles. Potrivit celui mai recent bilanţ, comunicat marţi dimineaţă, în Belgia au fost confirmate 267 de cazuri de infectare.

O persoană decedată și în Bulgaria, după infectarea cu coronavirus

Doi bărbaţi din oraşul Plevna, din nordul Bulgariei, şi două femei din Gabrovo, în centrul ţării, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, în cadrul unei testări mai ample, a declarat directorul centrului naţional de boli infecţioase Todor Kantardjiev, transmite Agerpres. De asemenea, la scurt timp, au fost identificate încă două persoane  infectate cu Covid-19.

Primele două cazuri de coronavirus au fost detectate în Bulgaria la un bărbat de 27 de ani şi la o femeie de 75 de ani care nu călătoriseră în străinătate. În Sofia, prima persoană care a și decedat în urma infecției cu COVID-19 este o femeie în vârstă de 66 de ani. Femeia a fost dusă de urgență la spital cu pneumonie severă, potrivit nationalpost.com.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1