Avertisment pentru românii care pleacă în Grecia. ”Dacă nu completați formularul, veți fi testați cu toții”

Ultima actualizare:

    Pentru a controla mai bine afluxul de turiști, statul elen nu a deschis pentru traficul auto decât punctul vamal Kulata-Promachonas Foto: digifm.ro
Pentru a controla mai bine afluxul de turiști, statul elen nu a deschis pentru traficul auto decât punctul vamal Kulata-Promachonas Foto: digifm.ro

Ministrul Turismului din Grecia, Haris Theoharis, a vorbit, într-un interviu la Digi24, despre testele care se fac la graniță, formularul care trebuie completat înainte de a pleca spre Grecia și despre ce se întâmplă în cazul în care un turist este găsit pozitiv la coronavirus.

Haris Theoharis a precizat că, deocamdată, Promachonas e principalul punct de tranzit pentru turiștii români care ajung în Grecia cu mașinile personale sau cu autocarul. ”Sunt primele zile ale redeschiderii ample a granițelor, redeschidere ce include și aeroporturile, așa că încercăm să facem demersurile pas cu pas, cu multă prudență și în următoarele zile, presupunând că vom rezolva diferitele probleme apărute la punctele de frontieră vom lua în considerare redeschiderea lor”, a explicat ministrul grec al Turismului pentru Digi24.

Theoharis a explicat de ce au fost testați toți turiștii dintr-un avion care a aterizat în Creta și nu s-a făcut o testare aleatorie, așa cum s-a anunțat la redeschiderea sezonului touristic. ”Nu e vorba despre oamenii în sine, ci de datele epidemiologice dintr-o anumită arie geografică, acelea le luăm în considerare. Dacă un grec se întoarce din România are aceleași șanse să fie testat precum un român. Așadar nu e vorba despre cetățeni, ci despre țara de unde vin și despre cum evoluează situația acolo.”

Testările au fost mai numeroase la începutul sezonului, pentru ca specialiștii să adune mai multe date epidemiologice în funcție de care să organizeze testările ulterioare.

Citește și:

Am testat vacanța în Grecia, în „vara lui Covid”. Iată ce reguli vă așteaptă la hoteluri, pe plajă sau la taverne

Superofertă! Guvernul cipriot îți plătește vacanța dacă te infectezi cu noul coronavirus în Cipru

Ce se întâmplă după ce un turist este testat pentru noul coronavirus?

”Nu spunem că oamenii trebuie să se izoleze. Dacă cineva este testat, atunci trebuie să fie prudent. Până la urmă toată lumea trebuie să fie prudentă, e un an ciudat, trebuie să fim precauți acasă și trebuie să fim precauți în țările unde mergem în vacanță. Dar după ce sunteți testat recomandarea noastră e să nu mergeți în prea multe locuri, pentru că dacă rezultatul este pozitiv va trebui să vă amintiți peste tot pe unde ați fost. Așadar, pentru a limita această posibilitate, cerem ca pentru 24 de ore să fiți mai precauți decât de obicei.”

Ce se întâmplă dacă un membru al unei familii este testat pozitiv pentru Covid-19?

”Persoana intră în carantină, familia nu e nevoită să facă acest lucru, dacă nu are COVID. Desigur, dacă vor să stea împreună, nu îi împiedică nimic.”

Ce se întâmplă cu turiștii care nu completează formularul online?

”Îi îndemn pe oameni să completeze formularul online înainte de a ajunge în Grecia, înainte de ajunge la graniță, pentru că deși suntem flexibili cu cei care nu au completat formularul, din păcate cei care nu au făcut-o vor fi testați cu toții. Așa că cea mai simplă variantă e să completeze formularul din vreme astfel încât procesul de selecție să fie inițiat, iar unii să evite testarea.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net