Cutremur puternic în Grecia! Locuitorii Atenei au ieșit panicați pe străzi

atena-grecia.jpg

Atena, Grecia
Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs, în cursul zilei de vineri
Foto: pixabay
Citeste tot despre: 

Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc în Grecia, vineri (19 iulie). Seismul s-a simțit puternic în Atena, iar oamenii au ieșit panicați din clădiri.

„Cutremurul a fost puternic, dar din fericire nu foarte lung”, a declarat un martor, citat de The Independetdin Atena s-a produs la ora locală 14:13, la adâncimea de doar zece kilometri. Epicentrul a fost în zona Magoula (Attica), la câţiva kilometri de centrul Capitalei Greciei. Este primul cutremur care lovește Atena în ultimii 20 de ani. În septembrie 1999, la ora 14:56:51, în apropierea muntelui Parnitha din Grecia, s-a înregistrat un seism cu o magnitudine de moment de 6 grade pe scare Richter.

Mai multe zone au rămas fără curent

Potrivit primelor informații, nu există victime sau pagube materiale. Martorii susțin că sute de oameni au ieșit pe stradă în timpul cutremurului. În urma seismului, mai multe zone din capitala Greciei au rămas fără curent. Potrivit presei locale, mai mulți oameni au fost blocați în lift și au sunat la urgențe. cutremurul a fost resimţit în întreaga regiune Attica, unde trăieşte aproape jumătate din populaţie.

 

Citește și

Se anunță din nou vreme severă în Grecia. E avertizare de călătorie

Tornada ucigașă nu îi ține acasă pe români. «Plecăm în Grecia! Nu ne e frică de furtuni»

Loading...

Citește și