Scandal la Primăria Capitalei! Nu sunt bani pentru plata indemnizațiilor de handicap. Reacția lui Nicușor Dan

Ultima actualizare:

    Persoanele cu handicap și însoțitorii lor nu și-au primit idemnizațiile de la Primăria Capitalei din lipsă de bani
Persoanele cu handicap și însoțitorii lor nu și-au primit idemnizațiile de la Primăria Capitalei din lipsă de bani

Primăria Capitalei nu are bani pentru plata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap! Anunțul a fost făcut astăzi, 27 octombrie, de către cei de la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

”În atenția beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap! În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare. Plata stimulentului pentru copiii cu handicap va fi realizată vineri. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, scrie pe pagina de Facebook a DGASMB.

Iar comentariile oamenilor nu au încetat să apară. Aceștia sunt disperați că nu au din ce trăi. În aceeași categorie intră și însoțitorii lor. Nici pentru salariile lor nu există fonduri. 

”Am în îngrijire o persoană adultă cu handicap grav cu însoțitor. Banii erau mai mult decât necesari. Dar cineva a zis că-s pomeni sociale. Apoi, totul cică e o luptă politică, și iată cine suferă de pe urma ei! Această categorie extrem de vulnerabilă și defavorizată! Cei care nu prea au voce! Invit politicienii să stea trei zile cu mama să vadă ce înseamnă”, a scris Mihalea la postarea autorităților.

Reacția lui Nicușor Dan: ”Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar”

Vlad Voiculescu le-a promis oamenilor că problema se va rezolva, odată ce noua echipă va relua mandatul. La fel a anunțat și Nicușor Dan.

”Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție. Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a scris primarul ales Nicușor Dan, care ieri a fost validat și de Curtea de Apel București.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/cand-va-prelua-nicusor-dan-mandatul-de-primar-al-capitalei-contestatiile-psd-au-fost

https://www.click.ro/news/bucuresti/firea-posteaza-o-fotografie-cu-ea-birou-sunt-inca-aici-si-imi-place

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net