Când va prelua Nicușor Dan mandatul de primar al Capitalei. Contestațiile PSD au fost respinse de judecători

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan speră ca săptămâna aceasta să-și poată prelua mandatul de primar al Capitalei
Nicușor Dan speră ca săptămâna aceasta să-și poată prelua mandatul de primar al Capitalei

De o lună s-a schimbat primarul Capitalei, dar tot cel vechi se află în funcție. Nicușor Dan nu și-a putut prelua mandatul, din cauza faptului că 52 de foști și actuali consilieri generali PSD au depus contestații împotriva validării sale la Curtea de Apel. Însă, apelurile au fost respinse luni, 26 octombrie, de judecători.

Judecătorii Curţii de Apel au decis astăzi, la ora 12.00, în privinţa celor 52 de apeluri formulate împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan.

”Admite excepția tardivității. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate”, au hotărât magistrații, iar decizia lor este definitvă.

Nicușor Dan speră ca joi sau vineri, cel târziu, să fie instalat la Primăria Capitalei.

”E o oarecare confuzie, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o lună de zile, când nu am avut nici un fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea şi o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat. Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci. Pe ea trebuie să o întrebați de ce nu aveți apă caldă”, a transmis Nicușor Dan.

Întrebat ce a făcut în aceasă lună în care nu a putut să îşi preia mandatul, primarul ales a precizat că a evitat să deschisă conflicte mediatice şi s-a ocupat de ceea ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care va depinde activitatea sa ca edil.

„Nu ştiam că o să dureze aşa de mult. Credeam că o să dureze cum a fost în 2016, două săptămâni, două săptămâni şi jumătate. Am evitat să deschid conflicte mediatice şi să mă duc să vorbesc cu subordonaţi din Primărie când, aşa cum am spus, legal era alt primar. În schimb, m-am ocupat de tot ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care activitatea primarului general depinde. M-am întâlnit cu toate persoanele implicate în criza medicală, începând cu ministrul Sănătăţii, cu DSP, cu domnul Arafat, cu cei de la DSU. M-am întâlnit cu ministrul Transporturilor, m-am întâlnit cu ministrul de Finanţe. Deci am pregătit toate acele lucruri care nu aveau contact direct cu Primăria Capitalei şi sunt gata să preiau mandatul”, a completat Nicuşor Dan.

Gabriela Firea transmite că-i place la Primărie

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe Facebook o fotografie cu ea în biroul de la Primărie şi un scurt text, în limba engleză, în care afirmă că încă munceşte şi că este „ca oţelul”.

„Sunt încă aici”, scrie Firea, adăugând: „Şi îmi place”.

Gabriela Firea s-a fotografiat și a postat pe Facebook că tot la biroul Primăriei Capitalei este și că-i place
Gabriela Firea s-a fotografiat și a postat pe Facebook că tot la biroul Primăriei Capitalei este și că-i place

Nicuşor Dan a catalogat drept „insultă” la adresa inteligenţei bucureştenilor fotografia pe care Firea a făcut-o în biroul de la Primăria Capitalei şi a postat-o pe Facebook.

De altfel, reacțiile în spațiul online nu au întârziat să apară. Unii i-au recomandat să plece, pentru că bucureștenii nu o mai vor, alții au ridiculizat-o și au atașat fotografiei o mătură și un făraș, pe soțul său, Florentin Pandele, urcat pe birou, sau chiar pe Ciprian Marica, care apare înfășurat în prosop. 

Dar este posibil ca PSD să nu renunțe și să încerce să conteste și Consiliul General, tot pentru a trage de timp și a întârzia instalarea noului edil. Motivul invocat ar fi tot fraudarea alegerilor. 

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net