Medicul Mircea Beuran, audiat la Poliţia Capitalei în cazul pacientei arse

mircea_beuran_1.jpg

mircea beuran audieri
Dr. Mircea Beuran urmează să fie adus la DNA
foto: Octav Ganea/ Inquam

Ancheta în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca continuă cu audierea chirurgului Mircea Beuran. Medicul este aşteptat vineri, la Poliţia Capitalei, pentru a fi audiat. Poliţiştii vor să ştie ce s-a întâmplat în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, dar şi cum au stat lucrurile în cazul unui alt pacient care a fost victima unui incident similar în luna martie a anului trecut.

Mircea Beuran va da explicaţii poliţiştilor, vineri (10 ianurie), fiind aşteptat la sediul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 10:00. Cu o zi în urmă, au fost audiaţi medici şi asistenţi care au participat la intervenţia chirurgicală.

mircea_beuran_3.jpg

mircea beuran audieri politia capitalei
Numele lui Mircea Beuran este implicat într-un scandal uriaş
foto: Octav Ganea/ Inquam

Femeia de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată la 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, focul fiind provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. 6 zile mai târziu, femeia a decedat.

Produsul de dezinfectat, folosit în mod curent de Mircea Beuran

Ancheta, demarată de  Corpul de Control al Ministerul Sănătăţii a concluzionat că nu există indicii care să confirme alergia pacientei la iod, alergie care a determinat decizia de utilizare a altui biocid decât a celor obişnuite, respectiv a unuia inflamabil. În plus, acest protocol atipic de aseptizare a câmpului unui pacient de pe masa de operaţie ar fi fost folosit de zeci de ori de medicul Mircea Beuran. Totodată, produsul incriminat apare în referatele acestuia ca fiind folosit în mod curent.

mircea_beuran_2.jpg

mircea beuran audieri politia capitalei
Mircea Beuran a fost audiat vineri (10 ianuarie) la Poliţia Capitalei
foto: Octav Ganea/ Inquam

"Betadină în cantităţi foarte mici, clorhexidrină nu am văzut şi am verificat balanţa pe un an întreg”, a spus şi şeful Inspecţiei Sanitare de Stat, Maria Comana. De asemenea, în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident, apoi cu un medic specialist veniţi de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari care erau de gardă în spital.

Mircea Beuran, demis din fruntea secţiei de Chirurgie

În urma incidentului, Mircea Beruan a fost demis de la conducerea Secţiei de chirurgie lll de la Spitalul Floreasca, dar şi de la conducerea comisiei de specialitate de la Ministerul Sănătăţii. Scandalul a fost la iveală un caz similar, care ar fi avut loc în luna martie a anului trecut. Este vorba despre un  bărbat de 66 ani care ar fi suferit arsuri în sala de operaţie, dar care a supravieţuit.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 desfăşoară urmărirea penală in rem în cazul celor doi pacienţi care au suferit arsuri în timpul unor operaţii la Spitalul Floreasca. Astfel, în cazul femeii care a murit se fac cercetări, din 30 decembrie, pentru ucidere din culpă, iar în cazul bărbatului operat şi ars în luna martie 2019 - pentru vătămare corporală din culpă.

 

Citeşte şi:

 

Incredibil! Pacienta arsă la Spitalul Floreasca, dezinfectată cu soluţie de mâini

O pacientă a fost arsă în timpul operației, la Floreasca: «Femeia era în flăcări, am stins focul cu o găleată de apă»

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1