O pacientă a fost arsă în timpul operației, la Floreasca: «Femeia era în flăcări, am stins focul cu o găleată de apă»

Ultima actualizare:

    O femeie a luat foc în timpul operației, la Spitalul Floreasca
O femeie a luat foc în timpul operației, la Spitalul Floreasca

O pacientă a luat foc în timpul operației, la Spitalul Floreasca, duminica trecută. Informația a fost dezvăluită de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acesta susține că o pacientă a luat, pur și implu, foc pe masa de operații.

UPDATE 18:10 Comunicatul Poliţiei: Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la o pacientă internată într-un spital din București, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a declanșat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass media. Până la acest moment nu a fost identificată vreo plângere cu privire la această situație.

Ministrul Sănătății Victor Costache a confirmat incidentul și spune că a trimis corpul de control într-oi vizita acolo pentru a verifica ce s-a intamplat. „Este un incidente deosebit de grav”, a declarat acesta pentru digi24.

Ungureanu acuză că acest incident se pare că a fost iniţial muşamalizat de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti unde fostul ministru PSD al Sănătăţii Sorina Pintea a numit-o ca director executiv pe Cristina Pelin, iar Inspecţia Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, nu le-a luat nicio declaraţie nici lui Beuran, nici celorlalţi doi medici prezenţi în sala de operaţie.

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a confirmat incidentul şi spune că a trimis corpul de control a spital pentru a verifica ce s-a întâmplat. „Este un incident deosebit de grav”, a declarat Costache, la Digi24.

Victor Costache spune că a aflat despre incident pe data de 27 decembrie, la 5 zile de la operaţie, de la o terţă persoană, nu de la reprezentanţii spitalului.

Două asistente, angajate ale spitalului, au dezvăluit ce s-a întâmplat cu adevărat în timpul operației.

Mesajul transmis de Emanuel Ungureanu, deputat USR

„(...)Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1

«Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.»

Asistenta 2

«Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului”, a fost o parte din mesajul scris de deputatul USR, Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net