Marcel Vela a anunţat înfiinţarea unui centru de recoltare de sânge şi plasmă la Spitalul MAI "Dimitrie Gerota”

spitalul-mai-dimitrie-gerota.jpg

Spitalul MAI”Dimitrie Gerota”din București
Spitalul MAI”Dimitrie Gerota”a fost în primăvară afectat de îmbolnăviri în masă ale cadrelor medicale de Covid, inclusiv managerul instituției fiind în comă
Foto: adevărul.ro
Citeste tot despre: 

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, înfiinţarea unui centru de recoltare de sânge şi plasmă în cadrul Spitalului "Gerota", unde vor putea dona atât civili, cât şi angajaţi ai MAI. Marcel Vela a declarat, marţi, că de la începutul pandemiei s-au înregistrat 4.117 cazuri de Covid-19 în rândul personalului MAI, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa.

“Înfiinţăm un centru de transfuzii de donare de sânge şi plasmă în cadrul Spitalului "Profesor doctor Dimitrie Gerota" al Ministerului Afacerilor Interne. Vom avea posibilitatea să ne îmbunătăţim activitatea medicală şi să răspundem cerinţelor, mai ales că în prezent, în pandemie, nu s-au mai putut organiza cunoscutele caravane pentru donare de sânge, deşi nevoia este foarte mare. În noul centru vor putea dona atât civili, cât şi personal al MAI, dar beneficiarii vor fi toţi românii care vor avea nevoie”, a explicat Marcel Vela citat de news.ro. 

 

Amănunte despre proiect a dat directorul Spitalului de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota”

 

"Spitalul Gerota, un spital de altfel cu tradiţie în lumea medicală din Bucureşti, are în structura organizatorică o unitate de transfuzii căreia îi lipsea, din păcate, un punct de recoltare din cauza faptului că nu am avut suficiente resurse materiale şi mai ales umane care să desfăşoare activităţile aferente centrului de recoltare. (…) Vom intra în posesia, în următoarele zile, a containerelor necesare desfăşurării activităţii care se vor amplasa în imediata vecinătate a spitalului fără ca această activitate nouă pentru noi să interfere circuitele funcţionale ale spitalului”, a explicat Alida Moise directorul general al Spitalului de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota”. Ea a precizat că proiectul este la faza angajării de personal iar după organizarea locală se va trece la autorizarea centrului şi începerea activităţii.

 

Citiți și

 

Alida Moise, șefa de la Spitalul Gerota, după ce a scăpat din ghearele morții. ”Ar trebui să ne temem de coronavirus”

 

Coronavirus România. Pacientul 17, de la Gerota, a fost șeful Poliției Capitalei și a infectat 5 persoane

Loading...

Citește și