Exclusiv Câte persoane mai circulă cu metroul după isteria de coronavirus

Ultima actualizare:

    Trenurile de metrou circulă mai mult goaleFoto: Mediafax
Trenurile de metrou circulă mai mult goaleFoto: Mediafax

Peste 600.000 de persoane circulau zilnic cu metroul în Capitală. Iar la orele de vârf abia mai apucai să urci în vagoane. Iată însă că teama de îmbolnăvire a scăzut dramatic numărul călătorilor. Click! a aflat câți oameni mai circulă după isteria de coronavirus.

„Într-o zi lucrătoare obișnuită, media călătorilor transportați este de aproximativ 650.000. În contextual actual, în care anumite măsuri au fost impuse pentru prevenția răspândirii coronavirusului numărul mediu de călători transportați a scăzut”, au explicat pentru Click! reprezentanții Metrorex, care ne-au dat și o situație defalcată.

Călătorii au renunțat la metrou de la o zi la alta

În perioada 9-13 martie (zile lucrătoare), călătorii au fost mai puțini de la o zi la alta. Dacă pe 9 martie au fost 591.654, pe 10 martie au mai urcat în metrou 572.230.

Pe 11 martie, numărul era deja de 447.381, pe 12 martie a ajuns la 335.856, iar vineri, 13 martie, au mai circulat pe întreaga zi 280.538. Și iată că săptămâna aceasta putem vorbi despre scăderi de sub 200.000 de călători.

Asta în condițiile în care Bucureștiul are 4 milioane de locuitori, după ultimele date oferite de primarul general, Gabriela Firea, iar metroul este cel mai folosit mijloc de transport.

Metrorex a scos trenuri de metrou din circulație

De teama contaminării cu COVID-19, cei care trebuie să ajungă la serviciu, la cumpărături sau la farmacii folosesc mașina personală sau merg pe jos.

Pentru a limita răspândiea infecției cu coronavirus, cei de a Metrorex au anunțat că au reorganizat, începând de ieri, circulației pe toate magistralele.

Astfel, numărul de trenuri se va diminua cu 15% până la 20% , în funcție de evoluția traficului de călători din aceasta perioadă.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/e-pustiu-la-metrou-cum-arata-statia-piata-victoriei-2-la-ora-700

https://www.click.ro/news/bucuresti/un-om-fost-prins-intre-usi-si-tarat-de-metrou-ce-conditii-se-circula-subteran

https://www.click.ro/news/national/blue-air-suspenda-zborurile-din-21-martie-banii-pe-bilete-se-restituie-sub-forma-de

https://www.click.ro/news/national/imagini-din-aeroportul-otopeni-cati-pasageri-mai-vin-si-mai-pleaca-din-tara

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net