E pustiu la metrou. Cum arăta stația Piața Victoriei 2, la ora 7.00

Ultima actualizare:

    Doar câțiva călători mai așteptau azi dimineață metroul în stația Piața Victoriei 2Foto: Alexandru Lancuzov
Doar câțiva călători mai așteptau azi dimineață metroul în stația Piața Victoriei 2Foto: Alexandru Lancuzov

Românii stau acasă! Cel puțin în Capitală și asta se vede! Azi dimineață, când, în mod normal, era puhoi de oameni la metrou, era pustiu. Doar câte o persoană-două mai zăreai pe peron.

Teama de coronavirus îi ține în casă pe români! În plus mesajele medicilor și ale jurnaliștilor de tipul ”noi muncim pentru voi, voi stați acasă pentru noi” au funcționat.

Astăzi, 16 martie, la ora 7.00, stația de metrou Piața Victoriei 2 era goală. Vorbim despre un nod unde se descarcă circulația de pe toate celelalte trei magistrale.

Stația de metrou Piața Victoriei2 este cea mai aglomerată, în mod obișnuit

De altfel, Magistrala 2, pe care se află Piața Victoriei, este cea mai aglomerată, pentru că face legătura cu nordul Capitalei, acolo unde lucrează în jur de 400.000 de coroporatiști.

Aceștia coboară la stațiile Aviatorilor, Aurel Vlaicu și Pipera, astfel că la orele de vârf trenurile circulă arhipline. Încă de săptămâna trecută, mulți dintre ei au început să-și mute biroul acasă.

Cu metroul circulau zilnic peste 600.000 de persoane 

Înainte ca autoritățile să ne ceară să lucrăm de acasă, într-o zi obișnuită de lucru, peste 600.000 de persoane circulau cu metroul. Am făcut o solicitare către Metrorex ca să aflăm câți mai călătoresc acum și așteptăm răspunsul. 

Zilele trecute, Raed Arafat a spus că nu se poate închide metroul bucureșten pentru că s-ar crea haos, dar iată că oamenii au decis să nu-l mai folosească, fiind un spațiu închis, unde există risc mare de infectare cu coronavirus, după cum au atras atenția specialiștii.

Reprezentanții Metrorex au început încă de săptămâna trecută să aplice o serie de măsuri de prevenţie pentru prevenirea şi diminuarea riscurilor de contaminare cu coronavirus, printre care se află dezinfecţia barelor de susţinere, butoanelor de deschidere a uşilor, precum şi amplasarea de afişe educative de informare a călătorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net