Elevii de la "Dinu Lipatti", în concert extraordinar la Filarmonica de Stat din Belarus

elevi.jpg

elevi dinu lipatti pe scena de la minsk
Elevii de la "Dinu Lipatti" au cântat pe scena de la Minsk
Foto: arhivă personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Performanţă uimitoare pentru elevii de la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din sectorul 4. 30 de e tineri muzicieni au susținut pe scena Filarmonicii de Stat din Republica Belarus un concert extraordinar, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Orchestra de suflători a colegiului, singura de acest gen din țară, alături de muzicieni ai Colegiului Național “M.I. Glinka” din Minsk,  a susținut un program exclusiv de muzică românească, interpretând într-un mod original, acorduri celebre din opere ale lui George Enescu, Tiberiu Brediceanu, sau Grigoraș Dinicu.

Evenimentul din Minsk, Capitala Republicii Belarus, a fost inițiat și organizat de Ambasada României din Belarus şi finanţat de primăria sectorului 4.

elevi_filarmonica.jpg

elevi dinu lipatti pe scena de la minsk
Elevii de la Dinu Lipatti au urcat pe scena Filarmonicii de Stat din Belarus
Foto: arhivă personală

“Elevii noștri au fost buni ambasadori culturali ai României, mai ales acum, în an centenar. Efortul nostru a fost mic pe lângă talentul lor și dragostea pentru muzică și artă. Primăria Sectorului 4, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ și prin Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti”, a suportat din bugetul propriu cheltuielile legate de transportul tinerilor muzicieni”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Cât a costat deplasarea la Minsk a elevilor de la "Dinu Lipatti"

Costurile de transport au fost de  aproximativ 300 de euro pentru fiecare membru al delegației care se află la Minsk în perioada 14 – 21 noiembrie 2018.
Cheltuielile de cazare și masă ale delegației au fost asigurate de către Colegiul Național “M.I. Glinka”, din Minsk, în cadrul unui parteneriat încheiat de cele două instituții de învățământ. “Cele două colegii au interpretat împreună două melodii, una românească și una din Belarus, făcând schimb de dirijori. A fost un adevărat spectacol. Suntem mândri de elevii noștri, care au reprezentat cu cinste România și au făcut cunoscute muzica și cultura românească pe scena din Minsk”, a declarat directorul general al Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ, Ana Maria Mocăniță.

 

Citeşte şi:

 

În Anul centenar 2018: Proiectul:” Biserici ale Bucureștiului” a fost demarat

Câţi bani fac minorii din showbiz. Click! îţi spune câte alocaţii câştigă pe oră adolescenţii talentaţi EXCLUSIV

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, jurnalista Floriana Jucan, fondatoarea revistei Q Magazine, a realizat un proiect înălțător pentru români în anii Centenarului. Jurnalista a invitat 100 de români, personalități de seamă din diferite domenii de activitate, care să scrie despre țara lor, despre cei 100 de ani care se împlinesc de la Marea Unire.

  • În Sala Sfântul Ioan Casian a Palatului Patriarhiei s-a semnat un protocol de colaborare, pentru Anul Centenar 2018, între Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor și Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic ( AMPT).

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul