Corturile pentru votare. Nu intri în secție până nu te dezinfectezi. Primarul Gabriel Mutu a prezentat pașii

Ultima actualizare:

    Corturile pentru votare vor fi amplasate în toate secțiile stabilite de Biroul Electoral Central Fotografii: Primăria Sectorului 6
Corturile pentru votare vor fi amplasate în toate secțiile stabilite de Biroul Electoral Central Fotografii: Primăria Sectorului 6

Toate drumurile înainte de votare duc pe la corturi. Secțiile vor avea amenajate în curte zone pe unde alegătorii vor trece ca să se dezinfecteze și să primească mască de protecție. Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a prezentat pașii pe care trebuie să-i urmăm atunci când ne vom prezenta la urne.

Primăria Sectorului 6 a lansat campania “Votează în siguranță!” În toate secțiile de votare vor exista amplasate corturi tehnice pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a prezentat cortul aflat în curtea școlii “Sfânta Treime”, din cartierul Militari.

“În contextul pandemic actual, acționăm proactiv pentru a asigura membrilor comunității noastre participarea în siguranță la scrutinul electoral din data de 27 septembrie 2020. Toți participanții vor primi măști, mănuși de unică folosință și dezinfectant în doze individuale, prin corturile tehnice amplasate în cele 45 de centre, unde sunt desfășurate 239 de secții de votare. Intenția noastră este ca cei care doresc să participle la scrutin să o poată face în condiții de siguranță maximă”, a spus edilul.

Primul pas este să te dezinfectezi pe mâini
Primul pas este să te dezinfectezi pe mâini

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 6 din 18 august, a fost adoptată Hotărârea 12 cu privire la suplimentarea măsurilor generale de protecție pe care autoritatea publică locală Sector 6 le va implementa pe durata desfășurării scrutinului electoral din timpul pandemiei.

Potrivit documentului, în cadrul măsurilor organizatorice care vor fi luate pentru buna desfășurare a alegerilor locale, primăria va amenaja corturi tehnice la fiecare centru de votare de pe raza unității administrativ-teritoriale.

Al doilea pas este să-ți pui masca pe față
Al doilea pas este să-ți pui masca pe față

Prin intermediul acestora, vor fi distribuite tuturor participanților la scrutinul electoral: măști de unică folosință, mănuși de unică folosință și substanțe dezinfectante, în doze individuale. Acestea vor fi cumpărate cu bani de la bugetul local.

Ce votăm pe 27 septembrie 2020

Data desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 s-a stabileit în ziua de duminică, 27 septembrie. Atunci vom alege:

  • consiliile locale ale comunelor, ale oraşelor, ale municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari;
  • consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti;
  • consiliile judeţene, precum și pentru președinții consiliilor județene.

Campania electorală, în perioada 28 august-26 septembrie

Campania electorală a început oficial astăzi, 28 august, cu 30 de zile înainte de data alegerilor.

Până cel mai târziu cu 23 de zile înaintea datei scrutinului, la 4 septembrie 2020, cetăţenii cu drept de vot, care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală în care au loc alegeri, depun la primar solicitările de înscriere în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă.

Iar ultima dată trebuie să-ți pui mănușile de protecție, după cum a prezentat primarul Gabriel Mutu
Iar ultima dată trebuie să-ți pui mănușile de protecție, după cum a prezentat primarul Gabriel Mutu

Cererile se fac prin cerere scrisă, datată şi semnată. Până la 4 septembrie, primarii au sarcina de a-i radia din lista electorală complementară pe cetăţenii Uniunii Europene care şi-au pierdut drepturile electorale.

La 12 septembrie, primarii, cu sprijinul prefecţilor, aduc la cunoştinţa publicului numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare.

Regia Autonomă "Monitorul Oficial" tipăreşte buletinele de vot la 22 septembrie, cu cel mult 5 zile înaintea datei alegerilor. Până la 25 septembrie, primarii, împreună cu formaţiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări, tipăresc listele electorale permanente şi copiile de pe listele electorale complementare.

La 26 septembrie 2020, ora 7.00, se încheie campania electorală. Pe 27 septembrie, ora 7.00, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare declară începerea procedurii de vot, iar la ora 21.00 se închide scrutinul.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/alegerile-locale-vor-avea-loc-la-27-septembrie-2020-ludovic-orban-vom-lua-masuri-de

https://www.click.ro/news/national/alegeri-locale-2020-florin-calinescu-intra-cursa-pentru-primaria-capitalei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net