Ce a găsit Nicușor Dan la Primăria Capitalei după plecarea Gabrielei Firea. Datorii de 3 miliarde de lei

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan a anunțat că Gabriela Firea a lăsat datorii de 4 miliarde de leiFoto: Inquam
Nicușor Dan a anunțat că Gabriela Firea a lăsat datorii de 4 miliarde de leiFoto: Inquam

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a evaluat finanțele Primăriei, iar rezultatul este unul îngrijorător. Primăria Generală are datorii de 3 miliarde de lei, iar 70 de milioane de lei sunt blocați în conturi, din cauza unor popriri.

“Am avut o evaluare preliminară, care va continua, a situației financiare a Primăriei și a instituțiilor din subordine și am avut o discuție foarte aplicată cu toate persoanele implicate pe chestiunea coronavirusului. Avem o discuție tehnică pe sistemul de termoficare, unde vor fi și persoane din ELCEN, discuție pe resurse umane și pe companiile municipale și situația lor managerială și financiară. Primăria are 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează, dacă oameni și instituții trebuie să meargă în instanță. O să avem o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii. Am remarcat o uriașă întârziere pe chestiunea proprietății, în linii mari suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune. În linii, mari, Primăria și instituțiile din subordine, mai puțin companiile, au datorii curente de 3 miliarde de lei. Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, adică venituri și cheltuieli. Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei”, a declarat Nicușor Dan.

Edilul a afirmat că a discutat și cu reprezentanți din Ministerul Sănătății, DSU, DSP, reprezentanți ai instituțiilor care asigură ordinea publică, poliția națională, Poliția Locală, Jandarmerie, reprezentanți ai ambulanței București-Ilfov, reprezentanți ai ASSMB-ului, ai Direcției de Asistență Socială a municipalității și s-a angajat că va găsi o soluție ca aceste instituții să colaboreze mai bine de acum încolo pe chestiunea coronavirusului.

Ieri, 29 octombrie, Niculor Dan a fost învestit în funcția de primar general, iar premierul Ludovic Orban, aflat la eveniment, i-a transmis noului edil că dorește să se facă un audit serios, pentru a vedea cum s-au cheltuit banii publici, în mandatul Firea. 

Ludovic Orban: ”Aștept un audit serios la Primăria Capitalei”

”Aştept un audit serios la Primăria Capitalei, pentru că pe analizele noastre situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă şi trebuie spuse aceste lucruri. Vă invit, domnule primar general, să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi în acelaşi timp vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care îl conduc. Mulţumesc, spor la treabă şi sunt convins că din acest moment toată lumea trage pentru Bucureşti!”,a transmis primul ministru. 

În tot caest timp, Gabriela Firea ne anunță pe Facebook că s-a instalat în viitorul său birou de senator de București. Asta, în condițiile în care, alegerile parlamentare sunt programate să aibă loc abia pe 6 decembrie. 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/scandal-la-primaria-capitalei-nu-sunt-bani-pentru-plata-indemnizatiilor-de-handicap

https://www.click.ro/news/national/cine-este-david-burghiu-directorul-termoenergetica-pe-care-nicusor-dan-anuntat-ca-l-da

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net