București, în scenariul galben. Ce zice prefectul despre relaxarea măsurilor și de când se aplică

traian-berbeceanu.jpg

traian berbeceanu cu masca pe fata
Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei
foto: Inquam Photos

Bucureştiul a intrat de miercuri în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 la mie. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că, dacă evoluţia incidenţei infectării cu COVID-19 se menţine în următoarele 48 de ore, va convoca Comitetul pentru Situaţii de urgenţă pentru a relaxa unele măsuri restrictive.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetăţenilor municipiului Bucureşti, în primul rând, dar şi al autorităţilor, incidenţa infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt veşti care nu pot decât să ne bucure! Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate”, scrie Traian Berbeceanu pe Facebook.

Traian Berbeceanu precizează că, printre măsurile vizate se numără şi:

  • permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol şi cinematografelor
  • redeschiderea activităţilor „la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii;
  • permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Facem un apel la respectarea cu stricteţe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie şi mai generoase”, conchide prefectul Capitalei. Bucureştiul a intrat de miercuri în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2,96 la mie. În scenariul roşu mai rămân judeţele Cluj, Ilfov şi Timiş. 

Relaxarea restricțiilor în București. Când intră în vigoare

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu miercuri seară la Digi24

Dacă ședința Comitetului pentru situații de urgență va avea loc vineri, relaxarea măsurilor va intra în vigoare de a doua zi. „Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a mai precizat Berbeceanu.

Citește și:

Ce se întâmplă cu facturile la apă caldă și căldură, în București? Scad sau nu? Iată ce zice Nicușor Dan

Autobuzele din București vor fi decolantate. Primăria Capitalei vrea pe ele reclame plătite

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1