Ce se întâmplă cu facturile la apă caldă și căldură, în București? Scad sau nu? Iată ce zice Nicușor Dan

Ultima actualizare:

    Bucureștenii sunt nemulțumiți de facturile la întreținere
Bucureștenii sunt nemulțumiți de facturile la întreținere

Vor plăti facturile la apă caldă și căldură bucureștenii care au suferit de frig în casă? Scad sau nu? Sunt întrebări pe care și le pun mulți locuitori ai Capitalei. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a răspuns în cadrul unei emisiuni tv.

Nicușor Dan a vorbit la Digi24 despre valoarea facturilor la căldură. Asta în condițiile în care multe blocuri nu au beneficiat de agent termic.

Primarul general, Nicușor Dan, spune că facturile ar trebui să scadă, în funcție de apa caldă și de căldura primită de oameni în calorifere.

Nicușor Dan a spus aseară la Digi 24 că facturile la căldură ar trebui să fie mai mici
Nicușor Dan a spus aseară la Digi 24 că facturile la căldură ar trebui să fie mai mici

„Am primit asigurări de la Termoenergetica, putem să verificăm, că se plătește exact cât este consumul de energie calorică. Fiecare din blocurile de locuințe care sunt alimentate din sistemul centralizat are un contor care măsoară exact căldura pe care o primește. Deci, dacă primesc căldură mai puțină, vor plăti mai puțin”, a spus Nicușor Dan.

Bucureștenii au de plătit sume mari la întreținere, deși nu au căldură și apă caldă

Cu toate acestea, bucureștenii se plâng că au de plătit la întreținere sume uriașe. Lucian Iacob stă singur într-un apartament cu două camere, în cartierul Drumul Taberei, apă caldă a avut din când în când, în special dimineața, caloriferele au fost tot timpul călâi, dar are de plătit la întreținere 320 de lei. O altă familie are de achitat 460 de lei. Dar, trebuie să se resemneze și să aștepte!

Edilul promite că roblema se va rezolva în perioada următoare și că rețeaua de termoficare va fi schimbată.

”În primul rând, și cred că ăsta este lucrul cel mai important pe care îl așteaptă bucureștenii, nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta. Asta e o promisiune, rămâne înregistrată, pentru că încă de anul viitor un număr de kilometri de rețea care o să fie modernizați, adică înlocuită țeava veche ciuruită de acum 50 de ani, cu o conductă nouă”, a promis Dan.

Citește și: 

Încep procedurile pentru înlocuirea rețelei de termoficare în București. Câți kilometri vor fi reabilitați

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6, fără căldură şi apă caldă. Explicația primarului Nicușor Dan

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net