Blocul operator și Terapia intensivă de la ”Marius Nasta”, închise după ce doi pacienți au murit

marius_nasta.jpg

pacienti morti marius nasta
Doi pacienţi au murit la Institutul Marius Nasta
foto: captură video

Inspectorii sanitari au decis, marți, 19 februarie, sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (postoperator) din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București. Săptămâna trecută, doi pacienți au murit aici după ce au fost infectați cu acinetobacter.

În urma controlul început săptămâna trecută la "Marius Nasta", după decesul celor doi pacienți, s-a decis închiderea blocului operator și a secției de Terapie intensivă.

"Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă", anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat citat de Hotnews.

Doi pacienți au murit la ”Marius Nasta” după ce au fost infectați cu acinetobacter

Epidemiologii Direcției de Sănătate Publică București "consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului. Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme", subliniază Ministerul Sănătății.

Doi pacienţi ai Institutului "Marius Nasta" au murit săptămâna trecută după ce au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă și se transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate. Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a anunţat încă de vinerea trecută că nu se mai fac internări în Secţia de Terapie Intensivă.

Loading...
 
 

Citește și