Blocul operator și Terapia intensivă de la ”Marius Nasta”, închise după ce doi pacienți au murit

Ultima actualizare:

    Doi pacienţi au murit la Institutul Marius Nastafoto: captură video
Doi pacienţi au murit la Institutul Marius Nastafoto: captură video

Inspectorii sanitari au decis, marți, 19 februarie, sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (postoperator) din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București. Săptămâna trecută, doi pacienți au murit aici după ce au fost infectați cu acinetobacter.

În urma controlul început săptămâna trecută la "Marius Nasta", după decesul celor doi pacienți, s-a decis închiderea blocului operator și a secției de Terapie intensivă.

"Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă", anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat citat de Hotnews.

Doi pacienți au murit la ”Marius Nasta” după ce au fost infectați cu acinetobacter

Epidemiologii Direcției de Sănătate Publică București "consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului. Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme", subliniază Ministerul Sănătății.

Doi pacienţi ai Institutului "Marius Nasta" au murit săptămâna trecută după ce au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă și se transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate. Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a anunţat încă de vinerea trecută că nu se mai fac internări în Secţia de Terapie Intensivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net