Doi pacienţi au murit la Institutul Marius Nasta după ce s-au infectat cu o bacterie periculoasă

marius_nasta.jpg

pacienti morti marius nasta
Doi pacienţi au murit la Institutul Marius Nasta
foto: captură video

La Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Marius Nasta din Bucureşti nu se mai fac internări. Doi pacienţi s-au contaminat cu o bacterie agresivă şi au murit din cauza infecţiei. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani şi un bărbat care avea 44 de ani.

Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate. Bărbatul care a murit mai avea și alte boli. El suferea de pneumonie și bronhopneumonie. După acest incident la secția de terapie Intensivă de o săptămână însă nu se mai fac internări, pentru a nu fi puși în pericol și alți bolnavi. Femeia de 78 de ani a decedat ieri. Ea fusese adusă de la Institutul Matei Balş.

Inspectorii DSP au prelevat probe și acestea au fost trimise inclusiv la Institutul Cantacuzino, iar acum se așteaptă rezultatele. 

„De aproape o săptămână suntem în echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino și filiațiunea exactă a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilită decât de Instititul Cantacuzino. Pe noi ne interesează, în acest moment, să evităm declanșarea unui focar de infecție nosocomială”, a declarat, la Digi24, managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1