Există șansa de a opri coronavirusul. Această contagiune are o slăbiciune

masuri-coronavirus.jpg

Oficialii orașului au organizat vineri o întâlnire în aer liber pentru a coordona distribuirea ajutorului alimentar la Palazzo Marino din Milano
Distanța regulamentară poate preveni infectarea
foto: nytimes.com

O veste bună vine de la specialiști. Coronavirusul ar putea fi oprit. Această contagiune are o slăbiciune. Însă autoritățile trebuie să ia imediat măsuri, iar populația trebuie fie cooperantă.

De asemenea, va necesita parteneriate internaționale într-o lume interconectată. O recomadare comună care vine de la oamenii de știință, epidemiologi, specialiștii care au luptat împotriva SIDA, malariei, tuberculozei, gripei și Ebola și foști oficiali din domeniul sănătății care au condus programe majore americane de sănătate la nivel mondial, este ca oamenii să fie convinși să stea în casă. Ei au mai spus că restricțiile de călătorie ar trebui extinse, producțiile de măști și ventilatoare trebuie accelerate, iar problemele de testare trebuie rezolvate, scrie nytimes.com.

Există șansa de a opri coronavirusul. Această contagiune are o slăbiciune

Deja o serie de măsuri sunt luate. Guvernele le spun oamenilor să stea în case. Companiile neesențiale sunt închise. Străzile sunt mai libere cumnu au fost de generații întregi, iar prietenii chiar au început să păstreze o distanță prudentă. Ceea ce părea de neconceput acum doar o săptămână devine rapid noul normal. 

Iată câteva dintre măsurile care trebuie luate urgent pentru a stopa extinderea coronavirusului

Distanțarea socială extremă

Următoarea prioritate, au spus specialiștii, este distanțarea socială extremă. Dacă ar fi posibil să se dea cu o baghetă magică și să-i facă pe toți americanii să înghețe pe loc timp de 14 zile, în timp ce stau la șase metri unul de altul, spun epidemiologii, întreaga epidemie s-ar opri, scrie nytimes.com.
Virusul ar pieri de pe fiecare suprafață contaminată și, deoarece aproape toată lumea prezintă simptome în două săptămâni, ar fi evident cine a fost infectat. Dacă am avea suficiente teste pentru fiecare american, chiar și cazurile complet asimptomatice ar putea fi găsite și izolate. Criza s-ar fi terminat. Evident, nu există bagheta magică și nici 300 de milioane de teste. Dar obiectivul blocajelor și distanțării sociale este de a aproxima o astfel de înghețare totală.
Pentru a încerca acest lucru, spun specialiștii, călătoria și interacțiunea umană trebuie reduse la minimum.

În orașe, există puncte fierbinți periculoase: Un restaurant, o sală de gimnastică, un spital, chiar și un taxi pot fi mai contaminate decât multe altele identice în apropiere, deoarece cineva a avut o tuse înăuntru. Specialiștii spun că întârzierea de a înceta contactul uman în fiecare zi, ceează mai multe puncte fierbinți, care nu pot fi identificate până la aproximativ o săptămână mai târziu, când persoanele infectate încep să se îmbolnăvească. Oamenii aflați în blocaj se adaptează.

Cu cât oprirea blocarea activităților este mai slabă, cu atât mai mulți oameni mor în spitale supraîncărcate - și cu atât mai mult durează până la urmă relansarea economiei.

Testarea masivă poate salva vieți

Coreea de Sud a evitat să blocheze orice oraș, dar numai că autoritățile s-au mișcat repede și cu o viteză extraordinară. În ianuarie, țara avea patru companii care făceau teste, iar începând cu 9 martie au testat 210.000 de cetățeni - echivalentul testării a 2,3 milioane de americani.
De la aceeași dată, mai puțin de 9.000 de americani au fost testați.
Toți cei care sunt infectați în Coreea de Sud se izolează în adăposturile guvernamentale, iar telefoanele și datele cărților de credit sunt folosite pentru a-și urmări mișcările anterioare și pentru a-și găsi contactele. Unde s-au plimbat înainte să se îmbolnăvească, este transmis la telefoanele mobile tuturor celor care se aflau în apropiere.
Oricine este potențial expus este pus în carantină acasă; o aplicație GPS spune poliției dacă persoana respectivă iese afară. Amenda pentru acest lucru este de 8.000 de dolari.

Izolarea celor infectați

Cât mai curând posibil, au spus specialiștii. În China, între 75 și 80 la sută din totalul transmisiei s-au produs în grupuri familiale.

În loc de o politică care sfătuiește persoanele infectate să rămână acasă, așa cum face acum Centrele pentru Boli și Prevenire, experții au spus că orașele ar trebui să stabilească facilități în care bolnavul ușor și moderat se poate recupera sub îngrijirea și observarea asistenților medicali.

Urmăriți contactele

Găsirea și testarea tuturor contactelor fiecărui caz pozitiv este esențială, au spus specialiștii. La apogeul epidemiei sale, Wuhan avea 18.000 de persoane care urmăreau persoanele care au intrat în contact cu persoanele infectate.

Folosiți măștile

Există foarte puține date care arată că măștile chirurgicale plate protejează indivizii sănătoși de boli. Cu toate acestea, țările din Asia fac, în general, obligatoriu ca oamenii să le poarte. În China, poliția a folosit chiar drone pentru a alunga indivizi pe străzi, ordonându-i să meargă acasă și să se mascheze.

Păstrați serviciile vitale

Intervenția guvernamentală este necesară pentru unele aspecte vitale ale vieții în timpul unei pandemii.Astfel, oficialii trebuie să se asigure că alimentele, apa, energia electrică, gazul, liniile telefonice și alte nevoi de bază continuă să rămână la dispoziția cetățenilor.

Produceți mai multe ventilatoare de aer și oxigen

Mașinile care pompează aer și oxigen în plămâni, costă în mod normal 25.000 de dolari sau mai mult. Dar spitalele lumii nu au astfel de aparatură necesară pentru a face față numărului de pacienți cu pneumonie așteptat să îl producă această pandemie.

Vaccinul

Ultima speranță este să avem un vaccin care să îi protejeze pe toți, iar multe companii și guverne au grăbit deja proiectarea vaccinurilor candidate. Dar, după cum a explicat de mai multe ori dr. Fauci, testarea vaccinurilor candidate pentru siguranță și eficacitate necesită timp.

Cereți ajutor!

Națiunile bogate trebuie să-și amintească că, atât timp cât se luptă cu virusul, țările mai sărace vor avea un timp mult mai greu și vor avea nevoie de ajutor. De asemenea, națiunile asiatice care au conținut virusul ar putea oferi expertiză - și au nevoie disperat de echipamente. Jack Ma, miliardarul fondator al Alabai, a oferit recent transporturi mari de măști și kituri de testare în Statele Unite.

 

Citește și: 

Klaus Iohannis, mesaj pentru români: "Vom lua măsuri și mai dure pentru limitarea răspândirii virusului"

 

În Italia mor aproape 800 de oameni zilnic. Vreţi să ajungem şi noi aşa? Respectaţi regulile!

 

Loading...

Citește și

  • Veștile rele vin din prima zi a săptămânii. În urmă cu puțin timp s-a anunțat al șaptelea deces în România, din cauza virusului COVID-19. Alarmant este faptul că două dintre victime nu avuseseră contact direct cu nici o persoană confirmată pozitiv și nici istoric de călătorie într-o zonă afectată.

  • Alertă în Bucureşti după ce doar marți, 10 martie, au fost confirmate 9 cazuri. Cea mai gravă situaţie se înregistrează la ADP Sector 4, unde un angajat infectat a intrat în contact cu 120 de persoane, iar la spitalul MAI “Dimitrie Gerota”, unde a fost internat, a interacţionat cu alţi 20 de pacienţi. El s-a ales şi cu dosar penal pentru că n-a recunoscut că s-a întors din Israel pe 26 februarie. Pe lângă cei 9 pacienți din București, încă trei au fost anunțați în decursul serii, ducând bilanțul la 29 de persoane infectate cu Covid-19.

  • new york coronavirus

    Noul coronavirus se extinde cu repeziciune în toată lumea, însă noul epicentru al pneumoniei virale nu mai este China, ci America. Marți, bilanțul deceselor înregistrate în SUA a depășit bilanțul oficial raportat de China. Experții au avertizat că numărul deceselor din SUA ar putea ajunge la 200.000.

  • monica_anisie-ministru-educatie

    Dacă situaţia se agravează în România din pricina pandemiei de coronavirus se pune problema când se vor putea relua cursurile elevilor şi studenţilor. Se repetă anul şcolar? Ce spune ministrul educaţiei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1