Klaus Iohannis, mesaj pentru români: "Vom lua măsuri și mai dure pentru limitarea răspândirii virusului"

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să stea în caseFoto: Arhiva Click!
Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să stea în caseFoto: Arhiva Click!

Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe cetățeni, luni (23 martie), să aibă grijă de persoanele vulnerabile stând acasă. Acesta a mai precizat că toate datele arată că noul coronavirus poate fi letal într-o proportie mult mai mare pentru persoanele în vârstă şi a făcut apel la pensionari să nu se expună unui risc uriaş.

”Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate. Condoleanțe și putere! Noul coronavirus poate fi letal într-o proporție mai mare pentru persoanele în vârstă față de cele tinere. Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș! Este singura cale prin care puteți să vă protejați. Dragi români, într-o ironie a sorții, a-i ajuta pe ceilalți înseamnă a sta departe de ei.  E calea care ne va scoate la lumină. Să avem mare grijă de părinții și bunicii noștri, dar de la distanță. Trăim momente de cumpănă pentru întreaga omenire. Urmează săptămâni critice. Acum este momentul să fim puternici și solidari, depinde de noi!”, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută, azi, la Cotroceni.

"Gravitatea situației este fără precedent și trebuie să ne unim forțele”

„Țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese. Toate datele arată că noul coronavirus poate afecta persoanele în vârstă. Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș, limitați deplasările. E singura cale prin care vă puteți proteja”, a mai spus Iohannis. Președintele a subliniat că menținerea distanței sociale e calea care ne va scoate la lumină și că urmează săptămâni critice care vor pune la încercare toate capacitățile statului. „Acum e momentul să fim puternici și solidari. Adevărata forță a unei națiuni este de a avea grijă unii de alții, respectând cu strictețe regulile. Stând acasă, îi ajutăm pe medici să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire”, a spus Klaus Iohannis. El s-a referit și la situația politică, subliniind apăsat că nu e momentul răfuielilor politice: „A încerca acum să câștigi capital politic denotă un cinism înfiorător. Gravitatea situației este fără precedent și trebuie să ne unim forțele”. Președintele a mai spus că statul face toate eforturile pentru depășirea acestei situații chiar dacă sunt necesare măsuri restrictive. „Măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual. Orice restrângere a drepturilor mă mâhnește profund. Nu este o decizie ușoară, dar e necesară pentru a proteja sănătatea românilor. Ne confruntăm cu o situație fără ptrecdent. Nu ne vom opri și vom lua măsuri mai dure pentru limitarea răspândirii virusului”, a declarat Iohannis. Președintele a dat asigurări că vor fi luate măsurile economice necesare pentru a-i ajuta pe cei afectați: „Tot ce avem la dispoziție, toate instrumentele fiscale și economice, toate resursele sunt puse în slujba românilor și ajutării firmelor care trec azi prin momente dramatice”. Iohannis a încheiat făcând un apel la solidaritate: „În momente de cumpănă, atunci arătăm cine suntem cu adevărat. E timpul altruismului și generozității. Eu cred în noi, românii, și știu că uniți putem răzbi și de această dată”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net