Preşedintele Poloniei a decedat după prăbuşirea unui avion în Rusia!

Ultima actualizare:

    Preşedintele polonez Lech Kaczynski şi soţia sa Maria Kaczynska sunt printre victimele tragicului accident de la Smolensk
Preşedintele polonez Lech Kaczynski şi soţia sa Maria Kaczynska sunt printre victimele tragicului accident de la Smolensk

Un avion, la bordul căruia se află preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, în Rusia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski. Toţi cei 96 de pasageri au murit.

UPDATE Trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez Lech Kaczynski va fi repatriat în Polonia duminică după amiază, la 15.00 a României.

UPDATE Zi de doliu în Rusia luni în urma accidentului aviatic în care şi-a pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski.

Preşedintele Dmitri Medvedev a decretat zi de doliu în Rusia luni în urma morţii liderului polonez într-un accident aviatic în vestul Rusiei, relatează RIA Novosti.

"Luni, 12 aprilie, Rusia va avea zi de doliu naţional", a declarat liderul de la Kremlin.

Trupul lui Lech Kaczynski a fost identificat de fratele său geamăn

Premierul polonez Donald Tusk şi omologul rus Vladimir Putin se îndreaptă spre locul accidentului.

UPDATE Comandantul-adjunct al forţelor aeriene ruse, Aleksandr Alioşin, a declarat că deşi au fost avertizaţi în repetate rânduri, piloţii avionului polonez care s-a prăbuşit sâmbătă în Rusia au ignorat instrucţiunile controlorilor de trafic aerian ruşi, transmite AFP.

Potrivit Interfax, avionul s-a prăbuşit în timpul celei de-a patra tentative de aterizare, asta după ce autorităţile ruse au propus echipajului polonez să aterizeze la Minsk sau la Moscova, din cauza ceţii. Pilotul ar fi decis să aterizeze în apropiere de Smolensk.

Ce a determinat prăbuşirea avionului preşedintelui polonez - FOTO

UPDATE: Trupul preşedintelui polonez Lech Kaczynski a fost găsit şi scos din aeronava prăbuşită la Smolensk.

Pentru identificare este nevoie de realizarea testului ADN. La bord erau 96 de persoane.

Martor al tragediei aviatice: «Erau părţi de cadavre peste tot!» - VIDEO

Lech şi Maria Kaczynski

simeon stalpnicul png

UPDATE: Întrunire de urgenţă a Statul Major General al armatei poloneze

La Varşovia are loc o întrunire de urgenţă a Statului Major General, după ce în tragedia aviatică din Rusia şi-au piedut viaţa, pe lângă preşedinte, şi şeful Statului Major, comandantul Forţelor Armate Poloneze, comandantul Forţelor Armate Aeriene Poloneze, comandantul Forţelor Terestre Poloneze, precum şi alţi 91 de alţi demnitari de rang înalt, informează AFP.

Conducerea a fost preluată, pentru moment, de comandanţii adjuncţi până la numirea oficială a unei noi conduceri, aşa cum prevăd legile militare poloneze.

"Va fi o schimbare de generaţie în armata poloneza. Soarta a făcut ca procesul să fie accelerat", a declarat analistul polonez Lena Kolarska-Bobinska.

Lista comandanţilor armatei poloneze care au pierit în accidentul aviatic din Rusia:

- Şeful Statului Major - Franciszek Gagor- Şeful Securitatii Nationale - Aleksander Szczyglo- comandantul Forţelor Armate Poloneze - gen. Bronisław Kwiatkowski- comandantul Forţelor Armate Aeriene Poloneze, gen. Andrzej Blasik- comandantul Forţelor Terestre Poloneze - gen. Tadeusz Buk- comandantul Forţelor Armate Speciale Poloneze, gen. Włodzimierz Potasinski - comandantul Marinei, Andrzej Karweta.

    Citeşte şi:         Băsescu: «Poporul român şi eu însumi ne alăturăm doliului poporului polonez»         Condoleanţe din toată lumea, pentru Polonia

UPDATE: Şapte zile de doliu naţional în Polonia. Bronislaw Komorowski, preşedintele interimar al Poloniei a decretat doliu naţional pentru o perioadă de şapte zile.

"Trebuie să fim uniţi în faţa acestei tragedii naţionale. Astăzi nu mai avem politicieni de dreapta sau de stânga - nu este nicio diferenţă. Cu toţii suntem alături de familiile celor dispăruţi", a explicat noul lider al Poloniei

UPDATE: Ambasadorul Poloniei la Bucureşti s-a arătat impresionat de reacţiile românilor după tragedia prin care trece ţara sa, precizând că Preşedintele Băsescu şi-a exprimat personal condoleanţele.

Ambasadorul Wojciech Zajaczkowski a spus că a primit "multe semne de solidaritate" din partea românilor şi că le mulţumeşte pentru "numărul mare" de condoleanţe exprimate."Simţim că sunteţi alături de noi", a spus diplomatul, confrom Mediafax.

UPDATE: Fratele geamăn al Preşedintelui polonez, Jaroslaw Kaczynski NU se afla la bordul avionului prăbuşit.

Fratele geamăn al preşedintelui polonez, «devastat de tragedie»

UPDATE: Echipele de anchetatori ruşi au găsit una dintre cutiile negre ale avionului prezidenţial polonez prăbuşit la Smolensk, a anunţat agenţia rusă RIA Novosti.

UPDATE 14.20 96 de persoane se aflau la bordul aeronavei, dintre care 88 faceau parte din delegaţia oficiala poloneză, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Soţia lui Mihai Petre l-a cunoscut pe preşedinte

Soţia dansatorului Mihai Petre, Elwira, e de origine poloneză. Ea a aflat trista veste de la fratele ei, care locuieşte încă în Polonia.

simeon stalpnicul png

„Familia mea de acolo e în stare de şoc. Ca de altfel toţi polonezii, care sunt în doliu, străzile sunt pustii, nu iese nimeni din casă, nici măcar la cumpărături", povesteşte Elwira. Ea s-a întâlnit personal cu fostul preşedinte polonez chiar în România, acum patru luni, când acesta a făcut o vizită oficială.

Vezi GALERIE FOTO de la locul tragediei

Transmite un mesaj la comentariile de mai jos!

Citeşte şi:      Premierul polonez: «Este cea mai tragică zi din existenţa noastră»      Lech Walesa, fostul preşedinte al Poloniei: «Iisuse, Sfântă Maria, este o tragedie de neimaginat!»

Presa rusă scrie că până la sosirea echipei guvernamentale de anchetă, cadavrele nu vor fi scoase din avionul ars.

"Dimineaţa, la Smolensk a fost o ceaţă deasă. Echipajul a fost îndemnat să aterizeze la Minsk sau Moscova. Asta ar fi creat unele neplăceri, dar când este vorba despre primii oameni ai ţării, securitatea trebuie să fie pe primul plan. Echipajul a ales altă variantă", a declarat pentru Vzgliad preşedintele Fondului pentru politici eficiente, Gleb Pavlovski.

UPDATE 12.50: Premierul polonez Donald Tusk a convocat o şedinţă de urgenţă a Cabinetului. Conform Constituţiei poloneze, şeful Parlamentului Bronislaw Komorowski va prelua prerogativele prezidenţiale.

UPDATE 12.17: Cel mai probabil o eroare umană a fost cauza prăbuşirii avionului prezidenţial polonez, un Tupolev Tu-154, a declarat o sursă de securitate din Rusia, sub anonimat, citată de RIA Novosti.

Vezi aici lista cu principalii oficiali polonezi morţi în accidentul de avion din Rusia

UPDATE 12.00: Preşedintele rus Medvedev a creat o comisie condusă de prim-ministrul Putin pentru a ancheta cauzele care au provocat catastrofa aeriană şi l-a trimis pe ministrul pentru Situaţii de Urgenţă al Rusiei, Serghei Şoigu, la locul accidentului.

UPDATE 11.45: Avionul s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare, la 10.56, ora Moscovei. Accidentul a avut loc la aproximativ 1,5 km de aeroportul din Smolensk, în condiţii de ceaţă.

simeon stalpnicul png

Purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, citat de AFP, a confirmat informaţia.

"Avionul s-a lovit de mai mulţi copaci, s-a prăbuşit şi a luat foc", a declarat Paszkowski pentru postul de televiziune polonez TVN24.

Autorităţile poloneze nu confirmă încă un număr exact al persoanelor decedate în urma accidentului.

"Nu există supravieţuitori în această catastrofă", a declarat guvernatorul Serghei Antufiev prin telefon la postul de televiziune Vesti-24. "Potrivit informaţiilor preliminare, la bord se aflau 85 de membri ai delegaţiei şi echipajul", a adăugat el.Preşedintele Poloniei, vedetă de cinema la 12 ani - VIDEO

Cine a fost controversatul preşedinte al Poloniei, Lech Kaczynski

UPDATE 11.31: Şi guvernatorul băncii naţionale a Poloniei, Slawomir Skrzypek, a murit în accidentul aviatic.

UPDATE 11.24: Potrivit Euronews, la bord se aflau 132 de pasageri.

UPDATE 11.05: Guvernatorul regiunii ruse anunţă oficial că toţi pasagerii aflaţi la bordul avionului prezidenţial polonez prăbuşit sâmbătă la Smolensk, în Rusia, au murit.

UPDATE 10.55: La bordul aeronavei se aflau soţia preşedintelui şi şeful Statului Major, ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer. Printre pasagerii avionului se numără liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS), precum şi liderii altor două partide poloneze, susţine Warsaw Business Journal.

.

Aceştia mergeau în vizită la Smolensk pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katin, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.

Citeşte şi:

Masacrul de la Katyn şi moartea preşedintelui Poloniei, două tragedii unite pentru totdeauna

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net