Ce a determinat prăbuşirea avionului preşedintelui polonez - FOTO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vremea rea, greşelile de pilotaj şi problemele tehnice, toate acestea par a fi concurat pentru ca zborul liderilor de la Varşovia spre pădurea Katyn, locul masacrului elitei poloneze de către sovietici, în 1940, să devină şi locul celei mai mari tragedia din istoria postbelică a ţării.

Fostul pilot Magomed Tolboev a declarat că problemele tehnice ale avionului TU-154, vechi de circa 20 de ani, au contribuit doar 10% la tragedia în care preşedintele polonez Lech Kaczyski şi-a pierdut viaţa. "Tupolev rămâne un avion foarte sigur", a declarat Tolboev, citat de Russia Today.

Leonid Koshelev, şeful Asociaţiei Naţionale Ruse a Aviaţiei de Business, a declarat pentru postul de televiziune Russia Today, că presiunea exercitată de oficialităţi asupra membrilor echipajului pentru o aterizare pe aerodromul militar Severnâi, în loc de o aterizare în siguranţă pe aeroportul civil din Smolensk.

"A fost multă presiune pe umerii tutror care au fost implicaţi în acest zbor - pe pasageri, pe membrii echipajului, pe cei din turnul de control, aflaţi la sol. Această presiune a dus la o tragedie. Acesta este o lecţie dură: emoţile politice sau istorice nu ar trebui să se impună în faţa cerinţelor de siguranţă a zborului", a declarat Leonid Koshelev.

La comanada aeronavei se afla o echipă formată din oameni aflaţi strict în serviciul preşedintelui.

Vezi GALERIE FOTO de la locul tragediei

Întrebările legate de cauzele tragediei au apărut imediat după accident

Expertul militar rus Anatoli Baranov a găsi trei întrebări la care nu există deocamdată răspuns în legătura cu tragedia de sâmbătă care a lăsat o ţară în lacrimi.n primul rând, afirmă Baranov, colonel în rezervă, nu este clar de ce avionul preşedintelui polonez nu a aterizat pe aeroportul civil din Smolensk, ci a trebuit să fie direcţionat spre aerodromul militar Severnâi, în condiţiile în care distanţa dintre ele nu este prea mare.

Acesta se întreabă, de asemenea, cum a fost posibil ca la bordul unui singur avion să zboare un număr atât de mare de personalităţi din eşaloanele de vârf ale puterii de la Varşovia.

Întreaga conducere a armatei poloneze a fost decapitată în urma prăbuşirii avionului lângă Smolensk. Baranov se întreabă şi cum este posibil ca flotila de avioane care deserveşte preşedinţia Poloniei să aibă în componenţa sa avioane vechi de tipul Tu-154 care sunt casate chiar în ţara lor de fabricaţie.

Pe aceeaşi temă:Martor al tragediei aviatice: «Erau părţi de cadavre peste tot!» - VIDEOCine a fost controversatul preşedinte al Poloniei, Lech KaczynskiPreşedintele Poloniei a decedat după prăbuşirea unui avion în Rusia!Premierul polonez: «Este cea mai tragică zi din existenţa noastră»Lech Walesa, fostul preşedinte al Poloniei: «Iisuse, Sfântă Maria, este o tragedie de neimaginat!»Lista cu principalii oficiali polonezi morţi în accidentul de avion din RusiaMasacrul de la Katyn şi moartea preşedintelui Poloniei, două tragedii unite pentru totdeauna           Polonia, în lacrimi după tragedia aviatică care i-a "secerat" liderii - VIDEO

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net