Un adolescent din Iași poate face închisoare după ce i-a dat doi pumni unui bărbat. Cum s-a ajuns aici

Ultima actualizare:

    Bărbatul a primit doi doi pumi și a căzut, lovindu-se cu capul de ciment Foto: arhivă
Bărbatul a primit doi doi pumi și a căzut, lovindu-se cu capul de ciment Foto: arhivă

Un tânăr de 19 ani poate ajunge după gratii după ce, provocat fiind de un bărbat, a ripostat cu doi pumni. Ieșeanul lovit a căzut și s-a izbit grav de ciment, decedând după o săptămână și jumătate. Acum, adolescentul este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, în stare de provocare.

Un conflict banal pe stradă s-a transformat foarte repede într-o tragedie, atât pentru victimă, cât și pentru Marian Teodor Tapoveț (19 ani), scrie bzi.ro. Conform anchetatorilor, înainte de a da cei doi pumni, Tapoveț ar fi fost înjurat de către victimă, un bărbat de 64 de ani, din Iași. Întregul scandal, care a dus la moartea celui din urmă, a avut loc în timpul zilei, pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din oraș. 

Acuzatul a fost provocat de victimă 

Acuzația adusă de anchetatori în cazul tânărului de 19 ani este cea de lovituri cauzatoare de moarte, în stare de provocare. „În fapt, s-a reținut că, în ziua de 7 septembrie 2020, în jurul orei 11:30, în timp ce se afla pe bulevardul Independenței, din municipiul Iași, fiind sub stapânirea unei puternice tulburări sau emoții provocată de victima în vârstă de 64 de ani, care i-a adus injurii și a încercat să îl lovească, inculpatul în vârstă de 19 ani i-a aplicat două lovituri cu pumnul în zona feței, lovituri în urma cărora victima a căzut cu capul de trotuar”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă tribunalul Iași, pentru bzi.ro.

Căzătura i-a fost fatală

Din cauza impactului cu solul, victima a suferit leziuni grave: hemoragie meningeală, contuzie cerebrală cu fractură craniană, în evoluția căreia a survenit o bronhopneumonie, ce au dus la deces pe 16 septembrie 2020.  Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, judecătorii ieșebi vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Mai citește și: 

O franţuzoaică a fost ucisă într-un sătuc din Bacău de iubitul de aceeași naționalitate

VIDEO Momentul în care Boureanu primește un pumn în bărbie și cade lat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net