Povestea halucinantă a unui ginecolog de la Iași. Vrea să plece voluntar la Suceava dar este amenințat de șefi

Ultima actualizare:

    Dr. Monica Holicov este medic ginecolog la Iași
Dr. Monica Holicov este medic ginecolog la Iași

Este incredibil, în criză de cadre medicale pentru Suceava, medicii care se oferă voluntar să lucreze acolo sunt ignorați de autorități și amenințați de șefi. Este povestea tristă a unui medic ginecolog de la Iași care încercă de câteva zile să ajungă în ”epicentrul” coronavirusului din România.

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus crește în fiecare zi, în România, iar cei care ar trebui să ne salveze ajung pacienți. Contaminările angajaților din sănătate iau amploare. Până acum sute de medici și asistenți au fost contaminați. Cel mai grav este la Suceava, unde, potrivt rapoartelor oficiale, peste 200 de cadre medicale s-au îmbolnăvit. Este nevoie de medici pentru ca oamenii să fie tratați.

Frica îi face pe oamenii în alb să abandoneze lupta. Foarte mulți și-au dat demisiile de teama contaminării. Angajații spitalelor se plîng că sunt nevoiți să acționeze cu echipamente insuficiente sau necorespunzătoare. Chiar joi, opt medici de la Spitalul din Câmpina (județul Prahova) au demisionat, după ce unul dintre coplegii nor a fost infectat, iar alți 20 de angajați ai spitalului, contacți direcți ai acestuia sunt în izolare acasă

În tot acest timp sunt și oameni care vor să își facă bine semenii. Însă tocmai aceștia, se pare, sunt ignorați sau, mai grav, amenințați.

Un medic ginecolog din Iași care s-a oferit voluntar pentru a merge la Spitalul Județean Suceava, unde situația este extrem de gravă, spune că solicitarea sa a rămas fără răspuns de la autorități. În plus, persoane din conducerea spitalului în care lucrează ar fi avertizat-o că dacă pleacă acolo, nu va mai putea profesa în Iași, scrie Hotnews.

Monica Holicov este medic ginecolog de 52 de ani și a solicitat să plece în Suceava pentru a-i ajuta pe medicii de acolo, copleșiți de numărul mare de bolnavi. Totuși, solicitarea ei nu a primit niciun răspuns din partea autorităților.

Doctorița a mai spus că ea a avut COVID-19 în ianuarie și că oamenii iau virusul în special din spitale.

Doctorița care vrea să plece la Suceava, amenințată

"Am fost avertizată voalat că dacă iau boala nu mai pot face nașteri în spitalul meu. Le-am spus că am avut boala în ianuarie, am făcut-o pe picioare, nu am știut atunci, acum realizez (...) Eu plec la Suceava, nu m-am răzgândit. Totuși, dorința mea de a ajuta s-ar putea întoarce împotriva mea și împotriva pacienților mei. Nu vreau sa am interzis la spitalul meu (...) Este panică, dar eu vă spun că o să se moară de foame, nu de boală. Mulți au fost dați afară de la serviciu, vor termina banii. Virusul nu-l iei dacă stai acasă, îl iei în spital când te duci să te operezi de apendicită, să faci dializă sau chimioterapie. De coronavirus se moare în spitale, nu acasă. Eu sunt în categoria de risc, am peste 50 de ani și am diabet”, a declarat pentru corespondentul Mediafax medicul Monica Holicov.

La Suceava ar vrea să plece și alți medici din Iași, dar la fel ca în cazul Monicăi Holicov, demersurile lor nu au primit răspuns de la autorități.

Potrivit raportului trimis de Grupul ed comunicare Strategică, Județul Suceava se află pe primul loc la numărul de cazuri de îmbolnăviri.

Citește și: 

UPDATE. Harta spitalelor cu cadre medicale infectate. Peste 350 de medici și asistenți, contaminați de coronavirus

Bloggerița Ioana Chicet-Macoveiciuc povestește chinul prin care trece socrul ei internat cu coronavirus la Suceava

VIDEO EXCLUSIV "În 24 de ore testăm întreaga populație a Sucevei"! Ce metodă propune Tudor Ciuhodaru

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net