Nelu Tătaru, despre cum s-a ferit de coronavirus la Suceava: „Mi-am luat ochelari, mască, am schimbat hainele, am făcut baie”

Ultima actualizare:

    Nelu Tătaru și-a luat toate măsurile de protecție împotriva Covid-19, el aflându-se în mijlocul focarului de la Suceava
Nelu Tătaru și-a luat toate măsurile de protecție împotriva Covid-19, el aflându-se în mijlocul focarului de la Suceava

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a povestit în cadrul emisiunii „Legile Puterii”, de la Realitatea Plus, despre măsurile de protecție pe care și le-a luat în perioada în care s-a aflat la Suceava, în mijlocul focarului de coronavirus.

În urma demisiei conducerii interimare a spitalului, Nelu Tătaru s-a deplasat de urgență la Suceava pentru a evalua situația și pentru a lua măsurile necesare rezolvării cât mai rapide a crizei. Iată ce a povrestit jurnaliștilor de la Realitatea.

„Era o zonă carantinată, am respectat zona ca fiind carantinată. De la aeroport mi-am luat combinezon, mi-am luat ochelari, mi-am luat mască, totul a fost izolat. Am mers, am vizitat, deși lumea era foarte relaxată în Suceava. Am făcut toate sedintele de lucru, toate evaluarile, am mers prin toate sectoarele. Am revenit la aeroport. În acelasi container m-am dezechipat, s-a facut o nebulizare. Am venit la Bucuresti, am repetat acea nebulizare, am schimbat hainele, mi-am facut baie, toaleta, am respectat toate condițiile. Nu știai ce poate fi acolo. Și atunci am respectat efectiv niste indicatii pe care, la un moment dat, tot eu le dădeam”, a povestit Nelu Tătaru.

Ministrul a fost joi dimineață în focarul de la Suceava pentru a instala și noua conducere militară la Spitalul Judetean după ce managerul interimar a demisionat. „Am stat aproape 14 zile in izolare, desi n-am avut acel contact direct, si cu persoana din Parlament (senatorul liberal V. Chițac, care a fost confirmat cu COVID-19 la inceputul lunii martie) și cu persoana din Ministerul Sănătății, dar am stat pentru ca trebuia sa respect niste reguli. Si tocmai eu eram cel care propovaduia de multe saptamâni aceste reguli a trebuit sa fiu ți un exemplu”, a explicat Nelu Tătaru.

Citește și:

Coronavirus România. Cine este primul cadru medical răspus de COVID-19

Primăria sectorului 1 a început montarea de dozatoare cu dezinfectant în scările blocurilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net