Cine sunt cei mai bogați politicieni din România. Premierul are mai mulți bani decât președintele

Ultima actualizare:
Iată câți bani au câștigat Klaus și Carmen Iohannis anul trecut
Iată câți bani au câștigat Klaus și Carmen Iohannis anul trecut

În iunie 2019, politicienii și-au actualizat declarațiile de avere. Din ele reies că premierul Viorica Dăncilă este mai bogată decât președintele Klaus Iohannis. În același timp, cea mai mare avere este deținută de Ana Birchall, ministrul Justiției.

Viorica Dăncilă are trei terenuri, unul în Predeal, alte două, moştenite de la părinţi, în judeţul Dolj. Premierul mai deţine 1 casă în judeţul Dolj, 2 apartamente în Ploieşti şi Teleorman şi 1 casă de vacanţă în Predeal. Bijuteriile premierului, inele, cercei, pandantive, broşe, valorează 5000 de euro. În conturi, Viorica Dăncilă are 63.000 euro, 428.000 lei şi 17.000 dolari, iar 40.000 lei a investit în pensii private, notează DIGI24.

Trei case și două apartamente deține la Sibiu cuplul prezidențial, cumpărate sau dobândite prin donație între 1992 și 2007, nicio mașină sau alte mijloace de transport și nici bunuri sub formă de materiale prețioase - asta reiese din declarația de avere completată de Klaus Iohannis la începutul lunii iunie 2019 și publicată pe site-ul Administrației Prezidențiale.


    Iată câți bani au câștigat Klaus și Carmen Iohannis anul trecutFoto: arhivă personală
Iată câți bani au câștigat Klaus și Carmen Iohannis anul trecutFoto: arhivă personală

Față de declarația completată în perioada similară a anului trecut, veniturile salariale ale lui Klaus Iohannis au scăzut cu 4500 de lei, ajungând la 165.100 lei în 2018, în timp ce ale soției sale, profesor la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, au crescut cu aproximativ 8000 de lei, până la 33.276 lei pe an.

În ceea ce privește veniturile din cedarea folosinței unor locuințe din Sibiu, fiecare dintre soții Iohannis a adunat, în decurs de un an, 35.829 lei. Președintele mai deține un cont bancar în valoare de 210.000 de lei, înregistrându-se o creștere față de 2017, când avea suma de 170.000 de lei.

Ana Birchall este campioană la capitolul avere

Ana Birchall, ministrul Justiției, stă cel mai bine la acest capitol. Aceasta deține trei terenuri în Suceava și cinci case (un apartament la New York, două apartamente la București, o casă în New Haven și o casă de vacanță în Suceava).

Noul ministru de justiție are bijuterii în valoare de circa 46.000 de euro și un lingou din aur. Are bani (dolari, euro și lei) în 13 conturi cu circa 230.000 de dolari și investiții financiare în valoare estimată la 23 de milioane de dolari.

Eugen Teodorovici, are şi el trei terenuri în Bucureşti şi unul în Otopeni, trei case şi un apartament în Capitală şi venituri din chirii de 35.000 euro anual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net