Ce pedeapsă riscă vloggerul Colo dacă va fi condamnat. Marți seară a fost reținut

Ultima actualizare:

    Vloggerul Colo se poza în diverse ipostaze ieșite din comun ca să-i atragă pe copii
Vloggerul Colo se poza în diverse ipostaze ieșite din comun ca să-i atragă pe copii

Ce pedeapsă riscă vloggerul Colo dacă va fi condamnat. Marți seară, acesta a fost reținut după ce polițiștii l-au audiat câteva ore. El este acuzat de instigare la violență asupra minorilor.

Alexandru Bălan (28 de ani), vloggerul cunoscut pe YouTube sub numele Colo, a fost reținut marți seară, pentru 24 de ore de polițiștii de la Secția 9 din Capitală, după ce l-au audiat câteva ore.

La ieşirea din secţie, bărbatul a ridicat doar o dată privirea din pământ şi s-a uitat spre jurnaliştii care îl aşteptau fără a declara nimic. El este acuzat de instigare la violență asupra minorilor și astăzi, 10 iunie, va fi adus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.  

Mesajul voggerului Colo înainte să fie reținut

“Dintr-o simplă glumă la ce s-a ajuns!? Mulţumesc tuturor celor care au urmărit răspunsul meu de pe Youtube/Instagram”, a fost mesajul postat de Colo pe TikTok, în urmă cu câteva zile.

Voggerul Colo a fost reținut marți seară de polițiștii Secției 9
Voggerul Colo a fost reținut marți seară de polițiștii Secției 9

Vloggerului Colo i s-a deschis, săptămâna trecută, un dosar penal în care este cercetat pentru că ar fi instigat la violență împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, după ce a povestit o experiență personală pe care a avut-o cu o fată de 16 ani.

“Aia merita violată. Adică la modul cu picioare în gură”, a spus vloggerul într-un live făcut în 2017. În același video a povestit că a făcut sex cu o minoră și a afirmat că unele adolescente merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.

Ulterior, Alexandru Bălan a prezentat scuze și a spus că regretă situația creată.

„Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. A fost o glumă extraordinar de proastă. Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a spus vloggerul urmărit de peste 850.000 de persoane.

Potrivit Codului Penal, instigarea este o infracțiune contra ordinii și liniștii publice.

”Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat”, arată legislația.

În plus, riscă să primească interdicția de a mai apărea în mediul online.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/ultima-ora-vloggerul-alexandru-colo-balan-retinut-de-politisti-dupa-ce-incitat-la

https://www.click.ro/vedete/cine-este-vloggerul-alexandru-colo-balan-cel-care-spus-ca-adolescentele-ar-trebui-calcate-cu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net