Avem un prim teatru în România care are aparat de măsurare a temperaturii la intrare. Artiștii vor la public!

Ultima actualizare:

    Teatrul Arte dell'Anima funcționează de cinci ani și este fondat de actrița Crina Lințăfoto: arhiva personală
Teatrul Arte dell'Anima funcționează de cinci ani și este fondat de actrița Crina Lințăfoto: arhiva personală

Gândul că nu mai avem mult de așteptat până la relaxarea măsurilor din 15 mai este cu adevărat confortabil. Chiar dacă nu se știe când și cum își vor relua activitatea teatrele, managerii acestor instituții, fie ele private sau de stat, nu stau degeaba. Teatrul „Arte dell'Anima” este primul din țară care a făcut un anunț foarte important pentru iubitorii de artă: a montat la intrare un aparat care măsoară temperatura, un termoscanner. Cu siguranță exemplul său va fi urmat și va încuraja autoritățile să dea undă verde reînceperii activităților artistice.

Situat pe strada Făinari nr. 17 D, Teatrul „Arte dell'Anima” este unul dintre cele mai mici din București, implicit și din țară, dar, cu toate acestea, s-a făcut adesea remarcat. Este iubit în mod special de tinerii artiști, căci a fost înființat acum cinci ani pentru a-i sprijini al început de carieră, dar și de artiști consacrați, căci are în repertoriu spectacole cu actori precum Corina Dănilă, Silviu Biriș, Raluca Ghervan, Eduard Cîrlan, Adriana Irimescu. Iată că și acum, când lumea artistică din țară este încordată și trece prin momente dificile din cauza măsurilor luate de stat pentru împiedicarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, micuțul teatrul din zona Moșilor oferă o rază de speranță.

„În această perioadă, am trecut printr-un proces de modernizare și de dezinfecție, iar personalul a fost instruit și dotat cu materiale și echipamente necesare prevenirii unei eventuale infectări. Suntem primul teatru din România dotat cu termoscanner, un sistem inteligent de măsurare a temperaturii corpului uman, la nivel individual și de grup”, se arată într-un comunicat transmis de Arte dell'Anima.

Crina Lință: „Nu știm momentul în care vom redeschide teatrul, dar știm că suntem pregătiți”

Actrița Crina Lință a absolvit Facultatea de Actorie din cadrul UNATC, la clasa prof Florin Zamfirescu
Actrița Crina Lință a absolvit Facultatea de Actorie din cadrul UNATC, la clasa prof Florin Zamfirescu

„Nu știm când putem reîncepe spectacolele, nu știm când vom putea avea din nou sala plină, dar știm că suntem pregătiți să facem asta cât mai repede și ne-am luat toate măsurile de siguranță, pentru a-i proteja atât pe artiști, cât și pe spectatori”, a declarat Crina Lința, președintele și fondatorul Teatrului „Arte dell`Anima” din București. „În această perioadă am încercat să ne adaptăm schimbărilor survenite din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că marea parte a activității noastre am mutat-o în mediul online, inclusiv cursurile de dezvoltare personală prin teatru, atât pentru copii, cât și pentru adulți și seniori. Chiar daca încă nu știm momentul în care vom redeschide teatrul, am considerat că este o perioadă bună pentru a face o serie de modernizări. Pentru noi grija, atât pentru personalul teatrului, cât și pentru spectatorii și partenerii noștri care ne vor călca pragul imediat după încheierea acestei perioade, este motorul care ne-a făcut să facem această investiție. Ne dorim un mediu de desfășurare a activității cât mai sigur, mai ales că în acest spațiu vom relua cursurile de dezvoltare personală prin teatru pentru copii, iar pentru noi siguranța este pe primul loc”, a declarat Crina Lința, președintele și fondatorul Teatrului „Arte dell`Anima” din București. 

Cum funcționează sistemul de scanare a temperaturii

Teatrul Arte dell'Anima este ținut în viață de o familie inimoasă. Dispozitivul care va scana temperatura la intrare fiind asigurat chiar de soțul actriței Crina Lință, inginer de meserie. Acesta explică și modul de funcționare al aparatului: „Termoguard DMI-C este un sistem inteligent de scanare a temperaturii corpului uman, la nivel individual sau de grup; reprezintă un echipament necesar pentru prevenirea și combatarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2 (COVID 19) și pentru creșterea capacității de răspuns la situații de criză, fiind un produs integrat și dezvoltat cu ajutorul unor componente ce provin din import și de pe piața românescă. Aparatul poate fi utilizat pe scară largă la intrare în grădinițe, școli, licee, universități, spitale, instituții publice și administrative, primării, ministere, aeroporturi, gări, vămi, unități de producție, instituții private, firme, instituții de cultură (teatre, cinematografe), magazine, mall-uri, hipermarketuri, străzi, bulevarde, zone pietonale, parcuri intens circulate etc.”, a explicat Gabriel Lință, într-un interviu acordat pentru vocearomanului.ro.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net