«Ramona muncea până la unu noaptea»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Adevărul iese, încet-încet, la suprafaţă. La câteva zile de la accidentul suferit de Ramona Cîciu, colegii femeii s-au hotărât să vorbească.

Ei spun că programul de muncă nu era doar de opt ore, aşa cum spun şefii, ci se speteau la birou până după miezul nopţii.

„Programul oficial de lucru era de la 9.00 la 18.00. Neoficial se întindea chiar şi până la ora 01.00 noaptea. Depinde de cum aveam norocul şi ce se întâmpla în seara respectivă. Orele suplimentare erau neplătite şi nerecunoscute de nimeni. Important era ca proiectul să iasă. Dacă spuneai ceva, aveau grijă de tine la negocierea salariului", a declarat, pentru Realitatea tv, Irimia Şuleapă.

Totodată, colegii tinerei, de 34 de ani, care este în comă din cauza suprasolicitării, au povestit că Ramona a suferit un stop-cardiorespirator chiar sub ochii lor.

„Eram cu toţii în faţa calculatoarelor şi munceam când s-a auzit zgomotul unui scaun căzut", îşi amintesc aceştia, care au ţinut să precizeze că femeia a stat în stop cardio-respirator doar 5-8 minute, şi nu 15 minute, aşa cum s-a spus iniţial.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care Ramona Cîciu a ajuns în stare gravă la spital, direct de la locul de muncă.

Citeşte şi:Şeful ITM: «Noi anchetăm doar dacă moare cineva sau rămâne cu invaliditate permanentă»Stare

femeii epuizată de muncă s-a agravatMami,

de ce-ai muncit aşa mult?A ajuns în comă de la prea multă muncă

100 de angajaţi reclamă lunar că lucrează peste program

Peste 1.000 de sesizări se primesc, lunar, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), dintre care 10% sunt din categoria muncii suplimentare, a declarat, ieri, directorul ITM, Constantin Bujor.

simeon stalpnicul png

Acesta spune că este greu de constatat dacă o persoană munceşte peste programul normal de muncă şi că cei mai mulţi nu recunosc, de frică să nu rămână şomeri. Până acum, au fost amendate cu sume între 2.000 şi 4.000 de lei, firme de pază şi de construcţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net