Şeful ITM: «Noi anchetăm doar dacă moare cineva sau rămâne cu invaliditate permanentă»

Ultima actualizare:

„Legea prevede ca în cazuri de accident de muncă fără deces, cu incapacitate de muncă pe o perioadă scurtă de timp, ancheta să fie făcută de o comisie numită în interiorul companiei angajatoare. În termen de cinci zile lucrătoare această anchetă ar trebui finalizată. Urmează alte cinci zile în care raportul comisiei trebuie să ajungă la ITM. Noi îl vom analiza şi abia apoi trimitem o echipă în teren pentru a vedea dacă datele din raportul lor sunt reale“, a declarat pentru "Adevărul" directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, Constantin Bujor.

El a adăugat că deocamdată nu se ştie dacă Ramona Carmen Cîciu va rămâne cu invaliditate pe viaţă şi că va fi deschisă o anchetă dacă se va dovedi medical acest lucru.

Citeşte şi:Stare femeii epuizată de muncă s-a agravatMami,

de ce-ai muncit aşa mult?A ajuns în comă de la prea multă muncă

„Dacă peste două-trei luni femeia va fi tot în comă atunci vom face o anchetă. Deocamdată am trimis un control la faţa locului pentru a vedea care sunt relaţiile dintre angajaţi“, a mai spus Bujor.  El consideră că ITM-ul a făcut în acest caz tot ce ţine de competenţa acestei instituţii.

Legea provoacă indignare

Colegii tinerei care se află de cinci zile în comă după ce a făcut un stop cardio-respirator la muncă spun că ea muncea mult peste program şi că stresul şi epuizarea au adus-o pe patul de spital. Ei se declară indignaţi că ITM-ul nu ia nicio măsură în acest caz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net