Mami, de ce-ai muncit aşa mult?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A muncit până la epuizare, iar acum se zbate între viaţă şi moarte pe patul de spital. La doar 34 de ani Ramona Cîrciu a făcut stop cardio-respirator la birou şi, de trei zile, este în comă profundă.

Sănătatea este cea mai importantă. Însă, de multe ori, ne dăm seama de acest lucru când e prea târziu. De teamă să nu-şi piardă locul de muncă, Ramona nu se mai gândea la ea şi muncea pe rupte.

De dimineaţă până seara nu se mişca din faţa calculatorului. Nici atunci când ajungea acasă, femeia nu lăsa laptopul din mână. Asta până în urmă cu trei zile, când organismul i-a cedat. S-a prăbuşit la birou, iar de atunci se luptă să rămână în viaţă la Spitalul Universitar din Bucureşti.

"Soţia mea îşi căuta un alt loc de muncă. Era mult prea solicitată din punct de vedere psihic, îşi dorea un job mai relaxant şi mai aproape de casă. Făcea pe drum chiar şi două ore până la serviciu", ne-a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Marius Cîrciu, soţul Ramonei, care era angajată la firma Ipsos Interactive Services, unde era programator.

Chiar dacă şefii Ramonei susţin că ea nu a stat niciodată la serviciu mai mult de opt ore şi jumătate, colegii tinerei susţin altceva. Aceştia spun că femeia lucra zece ore pe zi, chiar şi acasă.

"Deocamdată, a fost formată o comisie internă care va stabili dacă angajata lucra sistematic peste program. Peste patru zile vom afla rezultatul anchetei, iar dacă se va impune, inspectorii noştri vor merge şi ei în control la sediul firmei. În ultimii ani, au avut loc 300 de astfel de incidente", a declarat, pentru Click!, Constantin Bujor, director la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.

Dacă se va constata că angajatorii au băgat-o în spital pe Ramona, ei riscă o amendă de maximum 8.000 de lei.

"Soţia mea muncea foarte mult. Zilnic, îşi lua de lucru şi acasă. Era solicitată din punct de vedere psihic, de aceea îşi căuta alt job. " Marius Cîciu, soţul Ramonei

Pe aceeaşi temă:A ajuns în comă de la prea multă muncă

«E în stare foarte gravă»

Ramona a fost operată, miercuri, pentru eliminarea hematomului cerebral, în vederea decompensării zonei, potrivit dr. Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar.

Acesta a mai declarat, ieri, că starea femeii este în continuare gravă, ea fiind în comă profundă. Totodată, rezultatele testelor indică o inflamare a muşchiului inimii pe fond viral, fără să fie evidenţiat surmenajul fizic.

Raluca Stroescu a murit cu dosarele în braţe

Un caz asemănător a avut loc în urmă cu trei ani. Raluca Stroescu, 31 de ani, era manager la Compania Ernst&Young şi a fost găsită moartă în casă, cu dosarele de audit în braţe.

simeon stalpnicul png

Colegii de serviciu au spus că tânăra muncea chiar şi 40 de ore peste program. Din cauza epuizării, femeia ajunsese să cântărească doar 40 kg. Medicii legişti au concluzionat că fata suferea şi de o afecţiune a tiroidei şi fibroză miocardică.

Citeşte şi:Chirurg paralizat după ce a căzut din picioare de oboseală, în timpul gărziiA stat în comă timp de 23 de ani, dar a fost conştientA fost paralizată doi ani de la un simplu strănutUn italian a rămas paralizat din cauza telefonul mobil

«Pentru 1.500 €, aş sta peste program»

Violeta Simu, 30 de ani, asistent medical: «Sănătatea e mai importantă decât toţi banii din lume. Prefer să am viaţă personală, decât să muncesc pe brânci».

simeon stalpnicul png

Andrei Căpraru, 19 ani, student: «Poate că pentru 1.500 de euro pe lună, m-aş încumeta să stau peste program. Avem nevoie, totuşi, de bani».

simeon stalpnicul png

Dorina Neagu, 48 de ani, diplomat: «Nu există sumă pentru care să lucrez până la epuizare. Odată pierdută, sănătatea nu ţi-o mai poţi recupera cu una cu două».

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net