Zina Dumitrescu, incinerată. Unde i-au făcut elevii ei ceremonia de adio. Ce mesaje emoţionante i-au scris

zina_dumitrescu_a_murit.jpg

Zina Dumitrescu a murit joi, 28 martie, la 82 de ani

După toată secretomania sau „discreţia” din jurul morţii Zinei Dumitrescu, încercările zadarnice ale apropiaţilor de a a-i organiza un priveghi, ba chiar după adevărate investigaţii şi presupuneri legate de locul unde a fost dus trupul neînsufleţit al creatoarei de modă, iată că sâmbătă câţiva oameni au reuşit, totuşi, să-şi ia adio de la „mama Zina”. Fostele ei eleve i-au dus flori la crematoriu şi s-au recules pentru 30-40 de minute lângă sicriu, înainte de a fi coborât spre incinerare.

Zina Dumitrescu a fost un nume în România. A creat zeci de colecţii de haine, a lansat modele de renume, a avut prezentări în toată lumea şi a trăit ca o regină în lumina reflectoarelor. A murit joi, la 82 de ani, la căminul de bătrâni, şi n-a avut parte de vreo înmormântare fastuoasă, aşa cum ar fi meritat. Doar câţiva oameni au venit la căpătâiul ei să-i aprindă o lumânare şi să-şi ia rămas bun. Sâmbătă dimineaţă la ora 8.00, fostele modele Dana Săvuică, Valentina Pelinel, Daniela Androne, Maria Andrei, Crinuţa Popescu, Camelia Ilie, Alina Andrei şi Adela Surugiu au venit cu flori la crematoriu. Îmbrăcate în negru, elegante şi distinse, cu ochelari de soare la ochi, fetele au intrat pentru 30-40 de minute şi s-au recules lângă sicriul celei care le-a fost o a doua mamă.

dana-savuica-valetina-pelinel-incinerare-zina

dana savuica si valetina pelinel in fata crematoriului vitan barzesti
O parte dintre fostele eleve ale Zinei Dumitrescu şi-au luat rămas bun de la creatoare înainte de desfăşurarea incinerarii la crematoriul Vitan Bârzeşti
Foto:Blitz

„A fost o persoană care ne-a format ca oameni şi profesionişti în modă, iar pentru asta îi vom fi veşnic recunoscătoare şi va rămâne mereu în inima noastră. Am intrat în sala unde era depusă, i-am dus flori, am aprins lumânări şi am stat alături de fiul ei până când a fost luată de acolo. A fost incinerată după ce am plecat noi. Nu am vrut să stăm mai mult decât timpul alocat, am stat acolo cât am considerat necesar”, a declarat Dana Săvuică.

img-20190330-wa0005.jpg

Dana Săvuică s-a dus la crematoriu cu un buchețel de flori de primăvară
Dana Săvuică s-a dus la crematoriu cu un buchețel de flori de primăvară

Fostele eleve i-au făcut o ceremonie de adio la Casa de Modă Venus

După aceea, în jurul orei 10.00, fostele manechine s-au îndreptat spre Casa de Modă Venus de pe Calea Victoriei, unde au depus coroane de flori şi lumânări. „Acela este locul în care ea şi-a dedicat viaţa şi cariera. Pentru noi toţi, Casa de Modă Venus este acasă, acolo am trăit atâţia ani de fericire, pasiune, dăruire şi muncă alături de doamna modei româneşti, Zina Dumitrescu”, a mai spus Dana Săvuică.

zina-dumitrescu-coroane-catalin-botezatu.jpg

Cătălin Botezatu a trimis o coroană de flori la Casa de Modă Venus
foto: Blitz

Cătălin Botezatu a trimis şi el o coroană de flori şi a scris pe pagina sa de socializare: „Zina Dumitrescu este dincolo de tot ceea ce aş putea fi eu vreodată. Ea n-a murit, fiindcă nu poate să moară. Mama Zina este dincolo de suferinţa omenească, dincolo de vanitate, de tristeţe sau de glorie. Ştiu că a trăit frumos, pentru că e un om uluitor, extraordinar, un om frumos şi bun în adevăratul sens al cuvântului. Orice aş spune despre ea este prea puţin. Singurul meu regret e că acum, când este printre îngeri, nu mai pot s-o îmbrăţişez. Pentru mine, nu va fi niciodată o amintire, va fi întotdeauna a doua mea mamă”.

Imagini cu coroanele depuse de foştii elevi ai Zinei Dumitrescu

 • După ce trupul neînsuflețit al creatoarei de modă a fost incinerat, fostele sale eleve i-au organizat acesteia o ceremonie de adio
  Foto: Blitz
 • Cei care au admirat-o și iubit-o pe vedetă au ținut să îi omagieze memoria în acest fel, după ce trupul său neînsuflețit a fost incinerat
  Foto: Blitz
 • Ceremonia de reculegere a fost ținută la casa de modă Venus
  Foto: Blitz
 • Cătălin Botezatu i-a scris „Mamei Zina” pe coroana de flori că o va iubi mereu
  Foto: Blitz
 • Aceștia au aprins candele și au decorat locul cu coroane de flori
  Foto: Blitz
 • Câteva candele au fost așezate în formă de inimioară
  Foto: Blitz
 • Cei care au iubit-o pe Zina Dumitrescu și-au rămas bun de la aceasta sâmbătă, 30 martie
  Foto: Blitz
 • Maximize

1/7

Un alt prieten bun al Zinei, Ion Cassian, directorul azilului în care a locuit regretata creatoare de modă, a fost dezamăgit şi trist că nu a mai apucat să-şi ia adio sâmbătă dimineaţă, la crematoriu. „Au închis crematoriul la ora 9 fix şi eu am ajuns la ora 9 şi 2 minute. Fetele au apucat să intre, eu nu”, a declarat Cassian pentru Spynews.

Zina Dumintrescu, incinerată din dorinţa fiului

catalin-negreanu-fiu-zina.jpg

Fiul Zinei Dumitrescu a decis să o incinereze, deși creatoarea de modă și-a dorit să fie înmormântată lângă mama ei

Zina Dumitrescu a fost incinerată sâmbătă dimineaţă la crematoriul Vitan Bârzeşti, în ciuda faptului că dorinţa acesteia a fost să fie înmormântată la Cimitirul Bellu, alături de mama ei. Decizia i-a aparţinut fiului ei, Cătălin Negreanu (49 de ani), care a dorit funeralii rapide şi discrete.

Loading...
 
 

Citește și

 • azil zina dumitrescu

  Zina Dumitrescu a murit azi, 28 martie, la vârsta de 82 de ani. Celebra creatoare de modă s-a stins la azilul din Ghermăneşti unde era internată din 2012, când fiul Cătălin Negreanu a decis că aceasta era cea mai bună soluţie pentru mama lui. În ultimii ani, cei doi nu au avut o relaţie foarte apropiată, tânărul fiind stabilit în Elveţia. patronul azilului, Ioan Cassian, a declarat că Zina şi băiatul ei au vorbit la telefon cu 20 de minute înainte ca ea să îşi dea ultima suflare.

 • zina dumitrescu portret

  Zina Dumitrescu a murit singură, la un azil de bătrâni, la vârsta de 82 de ani. Viața creatoarei de modă a fost însă atât de bogată, încât un regizor iscusit ar putea face din ea un film de succes. Mama Zina a iubit cu pasiune, a fost căsătorită de trei ori, iar în anul în care i-au murit primul și cel de-al treilea soț, la numai câteva zile distanță, durerea a făcut-o să încerce să-și pună capăt vieții.