Cătălin Botezatu, primele declarații după incinerarea Zinei Dumitrescu: «Măcar să ne dea să vedem urna»

56158308_2368630319847961_5162164116965556224_n.jpg

Cătălin Botezatu, declarații sfâșietoare după ce s-a finalizat scurta ceremonie de incinerare a Zinei Dumitrescu
Foto Facebook

Sâmbătă. 30 martie, trupul neînsuflețit al Zinei Dumitrescu a fost incinerat, iar mai multe personalități din lumea modei au fost alături de fiul creatoarei de modă, în această zi tristă. Cătălin Botezatu a fost foarte afectat de moartea Zinei Dumitrescu, cea care l-a format profesional pe designer. El a oferit primele declarații după ce trupul creatoarei de modă a fost incinerat, la decizia fiului ei.

Cătălin Botezatu a explicat faptul că nu-i înțelege decizia nui Cătălin Negreanu, fiul Zinei, de-și incinera mama, deși ea își dorea să fie înmormântată alături de mama ei. Zina Dumitrescu a fost incinerată la crematoriul Vitan Bârzeşti, sâmbătă dimineață, iar alături de fiul Zinei au fost prezente personalități precum Valentina Pelinel și Dana Săvuică.

Cătălin Botezatu își dorește să vadă urna unde se află cenușa celei care a fost mama modei românești și care a format mai multe vedete de-a lungul timpului.

”Încercăm să-l înțelegem, chiar dacă nu înțelegem. Măcar să ne dea să vedem urna. Toată nebunia asta cu incinerarea, ca și cum ar fi fost furat corpul neînsuflețit, mie mi s-a părut ca un scenariu de film prost. Singurul lucru care ne-a rămas e să depunem flori și să aprindem o lumânare, lucru care se și întâmplă la Casa de Modă Venus”, a spus Cătălin Botezatu, conform Antena 3.

Cătălin Botezatu, mesaj sfâșietor după ce a aflat că Zina a murit

Designerul de modă și juratul de la «Bravo, ai stil» a publicat un mesaj sfâșietor pe rețelele de socializare, imediat cum a aflat că mama Zina a decedat.

„Zina Dumitrescu este dincolo de tot ceea ce aș putea fi eu vreodată. Ea n-a murit, fiindcă nu poate să moară. Mama Zina este dincolo de suferința omenească, dincolo de vanitate, de tristețe sau de glorie, dar mai ales, dincolo de tot ce-ar putea spune oricine despre ea și despre viața ei. Știu că a trăit frumos, pentru că e un om uluitor, extraordinar, un om frumos și bun în adevăratul sens al cuvântului. Orice aș spune despre ea este prea puțin. Nu există cuvânt inventat de oameni pe pământ care să descrie ce am înțeles eu de la Mama Zina, ce daruri am primit de la ea, iar pentru asta recunoștiința nu ajunge. Sunt daruri ale sufletului, despre care nu voi vorbi niciodată. Singurul meu regret e că acum, când este printre îngeri, nu mai pot s-o îmbrățișez. Pentru mine, Zina Dumitrescu nu va fi niciodată o amintire. Va fi întotdeauna a doua mea mamă. Mama sufletului meu.Adio ZINA! Dumnezeu sa te odihneasca in pace!”, a scris el.

Zina Dumitrescu a fost incinerată sâmbătă dimineață

În jurul orei 9, Dana Săvuică, însoţită de o bună prietenă, Valentina Pelinel, dar şi directorul azilului unde creatoarea a locuit în ultimii şapte ani din viaţă, au sosit la crematoriu. Îmbrăcaţi în haine sobre şi vizibil afectaţi, ei au intrat în incinta instituţiei, pe care au părăsit-o în mai puţin de un sfert de oră.  Îmbrăcate în negru și profund afectate, vedetele au plecat de la crematoriu, înainte de începerea procedurii de incinerare. Prietenii şi apropiaţii Zinei Dumitrescu au fost consternaţi atunci când au aflat de decizia fiului acesteia de a o incinera întrucât, potrivit lui Cătălin Botezatu, creatoarea nu şi-a exprimat niciodată dorinţa de a fi condusă astfel pe ultimul drum. Din contră, ea ar fi dorit să fie înmormântată alături de mama sa.Toţi cei care au apreciat-o pe Zina Dumitrescu au putut depune flori la sediul casei de modă Venus, lucru care se întâmplă chiar și acum.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • dana savuica si valetina pelinel in fata crematoriului vitan barzesti

    Sâmbătă, 30 martie, creatoarea de modă, Zina Dumitrescu, a fost incinerată la crematoriul Vitan Bârzeşti, în ciuda faptului că dorinţa acesteia era să fie îngropată alături de mama sa. Celebra creatoare de modă Zina Dumitrescu a murit joi, 28 martie, în jurul orei prânzului, la vârsta de 82 de ani, în azilul de bătrâni unde și-a petrecut ultimii 7 ani din viață, confruntându-se cu problemele de sănătate specifice vârstei. Zina a avut o carieră impresionantă şi a jucat un rol important în formarea unor personalităţi de renume din lumea modei. Astăzi, 30 martie, unele dintre ele au sosit la crematoriu pentru a aduce un ultim omagiu celei care le-a fost profesoară, dar şi prietenă.

  • Celebra creatoare de modă Zina Dumitrescu a murit joi, 28 martie, în jurul orei prânzului, la vârsta de 82 de ani, în azilul de bătrâni unde și-a petrecut ultimii 7 ani din viață, confruntându-se cu problemele de sănătate specifice vârstei și luptându-se chiar și cu o depresie care îi întunecase judecata „doamnei modei româneşti”.