VIDEO Reacția Irinei Rimes după valul de ironii de pe Internet, legat de afirmațiile ei despre Brâncuși

irina-rimes-conferinta-constantin-brancusi-mediafax.jpg

irina rimes
Irina Rimeș, la conferința de la presă de joi, de la Muzeul Național de Artă
foto: Mediafax

Irina Rimes a fost desemnată ambasador onorific al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020, iar afirmațiile ei din timpul conferinței de presă au stârnit un val de reacții în mediul online. Solista, care este și jurat la emisiunea "Vocea României", de la PRO TV, a reacționat cu o postare pe contul ei de Facebook.

„Nu mai citiţi toate articolele care circulă pe net cu titluri din cuvinte scoase din context. Mâine, după ce trece febra, vom vorbi şi noi despre lucruri relevante, cum ar fi evenimentul de pe 19 februarie la Muzeul Național de Artă. Noapte bună”, a reacționat Irina Rimes pe pagina de Facebook azi, 14 februarie.

Ce a declarat Irina Rimes despre Constantin Brâncuși

În conferinţa susţinută joi, la Muzeul Național de Artă, împreună cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, cântăreaţa originară din Republica Moldova a ţinut să facă mai multe precizări cu privire la sculptorul Constantin Brâncuşi şi la valorile româneşti. Declarațiile Irinei Rimes s-au rostogolit rapid în mediul online și au atras după sine o serie de ironii. Cea mai comentată a fost "Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor".

Iată ce a mai declarat Irina Rimes despre Constantin Brâncuși!

- „Ştiu un lucru sigur: Noi, românii, avem o cultură cu care ne putem mândri. Pentru că ceea ce avem noi e ceva ce se cam pierde în Vest, dacă nu s-a pierdut de tot. Ţara noastră a fost pusă pe harta culturală a Europei de nişte personalităţi, genii despre care se vorbeşte de secole, între care şi Constantin Brâncuşi. Personalităţile astea au crescut cu aceleaşi valori cu care creştem şi noi”.

- „Imaginaţi-vă că eu am 28 de ani şi mama încă îmi trimite genţi cu mâncare. Eu mă duc de Crăciun acasă şi cânt colinde. Mergem să colindăm. Cântăm colinde vechi şi noi, cântece despre dor, despre dragoste, despre mamă şi ţară. Cântece care ne amintesc cine suntem şi de unde venim. Dorul nu are traducere mot a mot în altă limbă. E doar al nostru şi nu ni-l poate lua nimeni. Dacă ne pot lua Roşia Montană, petrolul, aurul, bogăţiile terestre, lemnul, pădurile, atunci cultura nu ne-o pot lua. Nu şi-o vor putea atribui niciodată”

- După ce a afirmat că îi cunoaşte îndeaproape viaţa şi creaţia, Rimes a spus că au fascinat-o lucrările lui Brâncuşi pentru că „nu reprezentau neapărat cum se numesc”.

- Despre o lucrare preferată din creaţia sculptorului, ea a spus: „Eu sunt mai mainstream, aşa. Când am văzut prima dată Coloana Infinitului, am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar mereu a fost în lumea mea”.

De ce a fost aleasă Irina Rimes ambasadoarea Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020

Cântăreaţa Irina Rimes, desemnată ambasadoarea Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020, a mai declarat că este onorată să deţină acest titlu şi că, din această ipostază, este „posibil” să susţină demersul prin postări online.  Din afirmaţiile făcute la întâlnirea cu presa a rezultat că Ministerul Culturii şi artista nu au stabilit o strategie clară cu privire la promovarea zilei dedicate lui Brâncuşi, iar ministrul Bogdan Gheorghiu are în vedere desemnarea de ambasadori pentru toate momentele importante viitoare.

Niciunul dintre protagoniştii conferinţei nu a reuşit să explice cum s-a ajuns la această colaborare, scrie News.ro. „N-o fi Irina singura vedetă cu priză la tineri, dar cu siguranţă este reprezentativă”, a spus Gheorghiu. „Noi ne-am atins scopul prin faptul că o avem între noi”. Mnistrul o vede pe cântăreaţă drept un „liant între generaţii”. „Ce persoană putea fi mai potrivită decât Irina Rimes, care are atâţia admiratori pe reţelele de socializare?”, s-a întrebat el. Pagina artistei este urmărită de 197.000 de utilizatori Facebook, iar reacția Irinei Rimes în "scandalul Brâncuși" a fost și ea taxată de fani în comentarii virulente. 

Dintre vedetele autohtone, Inna are un cont de Facebook urmărit de 11,1 milioane de utilizatori, Antonia - 3,2 milioane, iar Delia - 2,2 milioane. Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi” este sărbătorită, anual, pe 19 februarie, data la care s-a născut marele sculptor.

Citește și:

Unde e singura operă a lui Constantin Brâncuși, din București, pe care o poți vedea pe gratis

Sculptură de Brâncuși de 22 milioane de dolari, spartă în două

 

Loading...

Citește și