VIDEO Florina Cercel, înmormântată joi la cimitirul Bellu. Actorul-preot Ovidiu Cuncea i-a făcut slujbă la teatru

carmen-tanase-monica-pop.jpg

carmen tanase monica pop
Carmen Tănase și Monica Pop au venit să își ia rămas bun. În imagine apare și Gabi Dinică, văduva lui Gheorghe Dinică
foto: Florin Șuler

Momente apăsătoare la Teatrul Național din București, acolo unde, în aceste momente, sute de persoane se perindă pentru a-și lua rămas bun de la actrița Florina Cercel. La ora 10.00, sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței a fost depus în foaierul Sălii Mari a insituției bucureștene. Ceremonia de înhumare va avea loc la ora 13.00, la cimitirul Bellu.

Actrița Florina Cercel, care a încetat din viață marți, 29 iulie, la vârsta de 76 de ani, în urma unui cancer pulmonar, nu a fost uitată de colegii de scenă și de fanii care au urmărit-o în cei peste 50 de ani de carieră. Azi, 1 august, începând cu ora 10.00, sute de oameni au venit la Teatrul Național din București, pentru a-i aduce un omagiu îndrăgitei actrițe.

ovidiu-cuncea.jpg

ovidiu cuncea
Ovidiu Cuncea, alături de doi preoți, la slujba de la TNB
foto: Click!

Dintre colegii de scenă au fost prezenți Emilia Popescu, Vladimir Găitan, Eugen Cristea și soția lui, Cristina Deleanu, Silviu Biriș, Gabi Dinică, soția lui Gheorghe Dinică, Carmen Tănase, care a venit însoțită de doctorița Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie București. Slujba a fost ținută de trei preoți, printre care și actorul Ovidiu Cuncea, care a luat drumul bisericii în anul 2014.

Florina Cercel a debutat ca actriță în anul 1964

Actriţa Florina Cercel s-a născut la 28 ianuarie 1943, la Piatra Neamţ. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea, Victor Moldovan (1964). În cei peste 50 de ani de carieră, a avut peste 100 de roluri în teatru, film şi radio. A debutat ca actriţă pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Galaţi, în 1964. În perioada 1965 - 1973, a jucat la Naţionalul din Timişoara în piese precum „Micul infern″ de M. Ştefănescu, „Regele moare″⁣ de Eugen Ionescu, „Mincinosul″⁣ de C. Goldoni, „Aceşti îngeri trişti″⁣ de D.R. Popescu.

Citește și:

Ultima poză cu Florina Cercel în viaţă. Actrița purta pe chip urmele suferinţei

Florin Piersic: «Florina Cercel m-a iubit!» Ce mesaje îi trimitea actrița săptămânal

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Florina Cercel

    Florina Cercel s-a stins din viață la 76 de ani, după ce s-a luptat cu cancerul pulmonar timp de 4 luni. Deși a primit un diagnostic crunt, marea actriță nu a renunțat la fumat nici în ultimele zile din viață. Moartea ei a căzut ca un trăsnet pentru familie și colegii de breaslă. Maestrul Virgil Ogășanu, colegul ei de facultate și de scenă, nu își poate reveni din șoc.

  • florina cercel fumat

    Vestea că Florina Cercel a murit subit, la 76 de ani, a șocat o țară întreagă. Colegii și prietenii o știau în putere, tonică și mereu cu zâmbetul la purtător. O boală cumplită, cancerul pulmonar, a măcinat-o însă în doar 4 luni, iar actrița a sfidat maladia, nedorind să renunțe la marele ei viciu, fumatul. Actrița Adela Mărculescu ne-a povestit că Florina Cercel s-a internat în spital imediat după ultima reprezentație pe care au avut-o împreună, și care a avut loc pe 31 martie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1