Tudor Gheorghe, dezvăluiri dureroase: «Mă simt din ce în ce mai singur»

tudor-gheorghe-singuratate.jpg

Tudor Gheorghe a dezvăluit faptul că se simte din ce în ce mai singur
Foto: Arhivă

Invitat în cadrul unei emisiuni, Tudor Gheorghe, în vârstă de 73 de ani, a dezvăluit că simte singurătatea ca fiind tot mai apăsătoare, după ce o mulți dintre prietenii săi au trecut în neființă. Celebrul artist a vorbit, de asemenea, și despre Centenarul Marii Uniri, transmițându-le tuturor românilor un mesaj cu prilejul acestui eveniment important.

Tudor Gheorghe a făcut mărturisiri dureroase la 73 de ani, susținând că se simte din ce în ce mai singur, după ce mulți dintre prietenii săi au părăsit această lume. Deși îndrăgitul artist se bucură de admirația a zeci de mii de persoane, atât în țară cât și peste hotare, acesta se simte copleșit de „dispariția” celor cu care petrecerea ore întregi conversând.

Tudor Gheorghe a susținut că se simte singur

Invitat în cadrul emisiunii „CulTOUR”, îndrăgitul cântăreț a vorbit despre modul în care obișnuia să-și petreacă nopțile alături de prietenii săi, care aveau o mare pasiune comună: poezia. „Mă simt din ce în ce mai singur. Toți marii mei prieteni au plecat. Marea mea șansă a fost că m-au îndrăgit, de mic, de la începuturile mele, oamenii de cultură. Poeții, în special. Poeții au intuit în mine omul care poate pune în valoare poezia lor.

Ei au știut: «Mă, ăsta aude muzica interioară a poeziei noastre». Și m-au îndrăgit. Iată așa mi s-a întâmplat să intru în această lume fascinantă a marilor poeți și a marilor spirite românești din acea perioadă. Ce pot să-ți spun? Să stai o noapte întreagă, la taclale cu Nichita, cu Vulpescu, cu Ioan Alexandru, cu Grigore Vieru, cu Marin Sorescu. Toți mi-au fost prieteni! Numai stând lângă ei și auzindu-le de multe ori disputele literare am avut ce să învăț”, a declarat Tudor Gheorghe, în emisiunea anterior menționată.

Tudor Gheorghe, mesaj cu ocazia Centenarului Marii Uniri

De asemenea, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, maestrul le-a transmis tuturor românilor un mesaj emoționant. „Le urez românilor să aibă încredere, pentru că eu sunt un om care vede partea plină a paharului. Eu cred în fantezia creatoare a acestei nații, cred în inteligența acestui popor, cred în această generație tânără, în care văd chiar salvarea acestei țări câtă vreme vom ști s-o apărăm din punct de vedere cultural, în primul rând, așa cum trebuie”, a mai adăugat artistul.

Loading...
 
 

Citește și

  • tudor gheorghe, carte, sotie, nunta de aur

    Cântăreţ şi compozitor, unic prin operele sale, Tudor Gheorghe umple la orice oră Sala Palatului, concertele sale ţinându-se cu casa închisă. Azi, marele artist împlineşte 73 de ani, iar pe 23 octombrie va susţine un mega spectacol la Sala Palatului, intitulat “Tot ce-i românesc nu piere”.

  • Tudor Gheorghe, Patriarhul Kiril, Patriarhul Daniel

    Tudor Gheorghe a interpretat câteva piese în fața Patriarhului Daniel. Recitalul cântărețului a conținut piese care ar putea fi considerate ca un mesaj cu influențe politice. La acest Festival-Concurs Național de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!“ au fost prezenți și Patriarhului Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii și alți conducători de Biserici Ortodoxe.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1