Totul despre Erik Frank, solistul care cântă cu Inna şi Antonia. A locuit într-o biserică

inna-erik-frank-videoclip-ruleta.jpg

Inna și Erik Frank în videoclipul melodiei „Ruleta”
Inna și Erik Frank au făcut din melodia „Ruleta” un hit internațional

Erik Frank este cel pe care l-ați auzit în piesele „Ruleta”, interpretată de Inna și „Matame”, a Antoniei. Click! îţi spune în exclusivitate povestea lui Erik Frank, tânărul care vine din satul Bumbuieni, din județul Argeş, iar acum se află în topurile muzicale.

Sigur l-aţi auzit pe Erik Frank la radio sau l-aţi văzut pe posturile muzicale la TV în videoclipurile Innei şi ale Antoniei, însă ştiaţi că tânărul solist este român? Numele lui este Frank Erik Tchatchoua, are 22 de ani şi numele lui de scenă este Erik sau Erik Frank.

erik-frank-2.jpg

Erik Frank pe stradă îmbrăcat în cămașă de blugi și cu chitara în spate
Erik Frank a învățat să cânte la chitară în copilărie

 

Erik Frank știe perfect româna, spaniola și franceza

Erik Frank este de culoare, însă tânărul s-a născut în Romania, în satul Bumbuieni, din judeţul Argeş, localitate cu 200 de locuitori. A crescut alături de o familie modestă, iar acum, cu muzica lui, cucerește topurile românești, ajungând numărul 1 pe radiourile din România cu piesle „Matame” şi „Ruleta”. Cu un tată camerunez şi o mamă româncă, Erik şi familia lui s-au mutat în Valencia pe când artistul avea doar cinci anişori. Acolo, Erik şi-a descoperit pasiunea pentru chitară şi a învăţat limba spaniolă. La 13 ani, Erik Frank s-a mutat cu familia în Franţa, devenind un vorbitor fluent al limbii franceze, pentru ca apoi să se întoarcă în România şi să fie descoperit datorită cover-urilor pe care le publica pe internet alături de surorile lui.

Erik Frank a compus cu Inna hitul «Ruleta»

În 2017, Erik Frank a început să colaboreze cu Inna alături de care a compus şi a interpretat superhitul „Ruleta”. Melodia interpretată cu Erik Frank a ajuns astfel a doua cea mai vizionată piesă a Innei din istorie, cu peste 225 de milioane de accesări pe YouTube. Versurile în spaniola din piesă sunt compuse chiar de Erik Frank.

INNA - Ruleta (feat. Erik) | Official Music Video

Anul 2018 a adus pentru Erik Frank o altă colaborare cu un nume mare din industrie, de această dată fiind vorba despre Antonia. Piesa „Matame”, lansată alături de Erik Frank, avea să ajunga în scurt timp pe locul 1 în topurile radio și tv. Multă vreme piesa a stat în topuri şi era difuzată în fiecare oră de posturile de radio.

ANTONIA feat. Erik Frank - Matame | Official Video

Erik Frank a trăit la limita sărăciei

Erik Frank a avut şi el probleme financiare şi împreună cu familia s-a tot mutat dintr-un loc în altul. Tânărul a învăţat să cânte la chitară în Spania, în cadrul unui centru public pentru oameni cu dificultăţi financiare. Atunci când s-au mutat înapoi în Romania, Erik şi familia lui au locuit într-o biserică, iar el a fost nevoit să lucreze „cu ziua” ca să îşi poată permite să trăiască. Din păcate, chitara pe care Erik cânta avea constant o coardă lipsă, însă acest lucru nu l-a oprit să îşi dezvolte talentul şi pasiunea pentru muzică. Totul s-a schimbat când Erik a fost descoperit de Jorge care l-a adus în studio şi au început să compună muzică împreună. Așa a ajuns Erik Frank să lucreze cu artişti precum Inna, Antonia, Alex Velea, Nicole Cherry, Betty Salam, Mandinga, Xonia, Karmen, Theo Rose, Miss Mary şi mulţi alţii.

Citește și:

Managerul care a făcut-o celebră pe Inna, dezvăluiri despre artistă. Lucrează de 11 ani împreună

Cu ce se ocupa Antonia înainte de a deveni faimoasă în România

Loading...

Citește și

  • Inna (32 de ani) este, fără doar și poate, solista din România cu cea mai spectaculoasă ascensiune internațională, însă succesul nu i s-a urcat la cap. A plecat dintr-un bloc comunist din Neptun, iar până în prezent a văzut și a cântat în toată lumea. Chiar și așa, se întoarce acasă cu drag de fiecare dată când are ocazia, acolo unde locuiește în continuare tatăl ei, în același apartament în care a copilărit și cântăreața.

  • antonia

    Miercuri, 20 martie, solista Antonia a susţinut un concert în cadrul unui eveniment organizat de un cunosct brand de haine din România. Artista a acordat un interviu pentru click.ro şi ne-a uimit cu o declaraţie legată de familie: ea şi Alex Velea nu exclud varianta de a mai avea copii.