Imagini emoționante. Strănepoţii au condus-o pe Tamara Buciuceanu pe ultimul drum

mihai-constantin-copii.jpg

mihai constantin si copiii sai la inmormantarea tamarei buciuceanu
Mihai Constantin și copiii săi, la înmormântarea Tamarei Buciuceanu-Botez
foto: Click!

"Doamna comediei româneşti", Tamara Buciuceanu Botez, va fi înmormântată astăzi(18 octombrie) la Cimitirul Sf. Vineri din Capitală, unde actriţa avea un loc de veci. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei a fost depus joi, în sala ″Toma Caragiu″⁣ a Teatrului Bulandra, pentru ca cei care au cunoscut-o şi i-au admirat munca, să-i poată spune “rămas bun”. Regretata artistă s-a stins la vârsta de 90 de ani.

Update: 12.15 A început slujba de înmormântare la Biserica Sf. Gheorghe Nou.

Atunci când românilor le era tare greu, Isoscel, profesoara de matematică din filmul “Liceenii”, i-a făcut să zâmbească.

Însă acesta a fost doar un rol din sutele cărora le-a dat viaţa. Tocmai de aceea cei din breaslă vorbesc despre vocea ei “inconfundabilă” şi despre talentul imens, care i-a permis să abordeze tot felul de personaje, nu doar de comedie.

sicriu.jpg

sicriu tamara buciuceanu cimitir sf. vineri
Sicriul Tamarei Buciuceanu a fost coborât în groapă, în lacrimile familiei şi celor care au preţuit-o
foto: Click!

Nici nepotului ei, actorul Mihai Constantin, nu i-a fost uşor să afle vestea morţii, cu atât mai greu fiind pentru el vineri la înmormântare, când pe chiupul lui se putea citi durerea. Actorul a venit împreună cu Matei şi Maria, strănepoţii Tamarei Buciuceanu. Adolescenţii au purtat şi ei haine de doliu. Marii absenţi de la înmormântare au fost Oana Sârbu şi Ştefan Bănică jr, personajele Dana şi Mihai din "Liceeni", cărora Tamara Buciuceanu le-a fost profesoara de matematică "Isoscel".

stranepoti.jpg

maria si matei copii actor mihai constantin
Matei (stânga) şi Maria, cei doi copii ai nepotului Tamarei Buciuceanu, extrem de trişti la înmormântare
foto: Click!

 

maria-constantin.jpg

maria stranepoata tamarei buciuceanu botez
Maria, cu un buchet de trandafiri, la ]nmorm\ntarea Tamarei Buciuceanu
foto: Click!

 

“Pentru noi şi cred că pentru toată lumea, doamna Tamara a fost nu o rază de lumină, ci o lumină într-o lume gri, urâtă, plină de ură, a fost acea lumină. A fost un curcubeu de sentimente de stări, de valoare, de gingăşie, de frumuseţe sufletească, de moralitate, de modestie şi generozitate nu a trăit pt dumneai, a trăit pentru publicul care o iubeşte”, a declarat Eugen Cristea.

Cât a fost în viaţă, Tamara Buciceanu adora florile şi se bucura de fiecare dată când le primea. Sala "Toma Caragiu" a Teatrului Bulandra, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei a fost plină de corone de flori. 

monica_pop.jpg

monica pop inmormantare tamara buciuceanu
La înmormântarea Tamarei Buciuceanu a ajuns Monica Pop, cu un buchet de flori în mână
foto: Click!

″Ştiu că iubea enorm de mult florile şi am zis că trebuia să trec să îi aduc flori. Am fost la câteva spectacole în Germania şi era tot timpul cea mai energică şi singura ei preocupare era să primească flori şi spunea vezi câte flori am primit? Şi îi spuneam da, doamna Tamara”, a mărturisit Ducu Bertzi. 

 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • Maximize

1/8

Tamara Buciuceanu a murit la spital, la vârsta de 90 de ani

Tamara Buciuceanu-Botez a murit, marți, 15 octombrie, la Spitalul Elias din București. Actrița fusese internată din data de 2 octombrie, pe fondul unor probleme cardiace, iar în ultima vreme starea ei de sănătate se agravase. Reprezentanții Spitalului au anunțat oficial decesul actriței, care pe data de 10 august împlinise vârsta de 90 de ani. „Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată într-un comunicat.

„Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

Citeşte şi:

VIDEO Iat-o pe Tamara Buciuceanu în ultima ei piesă de teatru! «S-a retras imensă, frumoasă și modestă»

Curg mesaje și lacrimi pentru Tamara Buciuceanu. Ștefan Bănică, profund afectat: «Drum lin, tanti Tama»

 

Loading...

Citește și

 • tamara buciuceanu botez

  Tamara Buciuceanu-Botez a murit marți, 15 octombrie. Marea actriță se afla internată la spitalul Elias din Capitală de la începutul lunii, din cauza unor afecțiuni cardiace care se agravaseră. În august, cu câteva zile înainte de a împlini 90 de ani, interpreta rolului lui Isoscel din seria ”Liceenii” ne-a acordat ceea ce s-a dovedit a fi ultimul ei interviu.

 • tamara buciuceanu botez primeste un premiu

  Dimineața a început cu emoții, după ce medicii de la Elias au anunțat că starea de sănătate a actriței Tamara Buciuceanu Botez s-a agravat. Din păcate, cel mai negru scenariu a fost confirmat spre seară: Tamara Buciuceanu-Botez a murit. Actrița avea 90 de ani și a fost răpusă de problemele cu inima.