Rareș Bogdan a anunțat că se întoarce la Realitatea TV! Mesajul prezentatorului

rares-bogdan-realitatea-tv.jpg

Rareș Bogdan a anunțat că se va întoarce la Realitatea TV
Foto: Arhivă Click!

Rareș Bogdan, în vârstă de 44 de ani, a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că urmează să se întoarcă la Realitatea TV. Realizatorul emisiunii „Jocuri de putere” a publicat un mesaj în mediul online, în care a vorbit despre incidentul neplăcut din cauza căruia a fost nevoit să-și dea demisia, dar și despre posibila sa întoarcere pe micile ecrane.

Rareș Bogdan și-a anunțat demisia de la postul de televiziune Realitatea TV, în urmă cu câteva zile, motivul fiind că i-a fost îngrădită atât libertatea sa de exprimare, precum şi cea a invitaţilor săi. În momentul în care jurnaliștii Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu nu au fost lăsați să intre în platoul emisiunii, cei doi fiind interziși de către patronul Cozmin Gușă, moderatorul a anunțat că nu este de acord cu această decizie, punându-și slujba în pericol.

Se pare că incidentul a fost soluționat, dat fiind faptul că Rareş Bogdan a anunţat, prin intermediul unui mesaj publicat pe contul personal de Facebook, că va reveni pe post, începând de duminică, 25 noiembrie. Rareş Bogdan a ținut să ofere și explicaţii pentru decizia luată, menţionând că „se va întoarce în condiţiile lui“, iar toţi invitaţii săi vor reveni în emisiunea „Jocuri de Putere“, pentru a continua „lupta împotriva ciumei roşii“.

Rareș Bogdan a anunțat că se va întoarce la Realitatea TV

„Continuăm împreună lupta împotriva «ciumei roşii», de pe ultima baricadă a libertăţii şi demnităţii! Dragnea şi clica sa din PSD trebuie opriţi din tentativa de a captura statul roman (..). Invitaţii clasici, obisnuiti, ai «Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan» se întorc în platou. Toţi. Pot fi acuzat de multe – că mă aprind uşor, că nu sunt prea diplomat – dar nu am dorit nicio secundă să aduc vreun deserviciu televiziunii care mi-a oferit o tribună pentru a iubi România aşa cum cred eu că este bine şi moral“, a scris realizatorul.

Rareș Bogdan, despre Cozmin Gușă

„Publicul Realitatea TV, publicul fabulos al «Jocuri de Putere» merită câteva explicaţii pe care le dau din toată inima, având mintea extrem de limpede. Realitatea TV şi emisiunea fanion, «Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan», nu îşi schimbă direcţia! Continuăm lupta pe baricada României morale, României reale, României eterne. Realitatea TV şi «Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan» sunt o poveste despre lungul drum al jurnalistului către succes pe calea inteligenţei, a muncii, a corectitudinii şi a pasiunii. Adevărul este exact cel pe care l-am spus mereu: am avut libertate totală să aleg temele emisiunii, unghiul de abordare, lista de invitaţi.

Nu am ce să-i reproşez lui Cozmin Guşă din acest punct de vedere, care a dovedit încă o dată că a avut nas atunci când a mizat pe mine. Ne-am spus ce am avut de spus în particular, ca doi bărbaţi. În seara când lucrurile au degenerat, poate şi ulterior, am fost amândoi pătimaşi. Nu pot să-i reproşez asta, nu mi-o reproşez nici mie. Atunci când nu ne vom mai arăta sentimentele vom fi doar nişte roboţi, vom fi vrednici de milă, vom fi asemeni celor împotriva cărora luptăm, fiecare pe drumul său: meschini, ipocriţi, lipsiţi de onoare, nepăsători cu propria ţară“, a explicat realizatorul.

Rareş Bogdan a mai afirmat, în mesajul său, că-şi doreşte ca toţi jurnaliştii din România „să aibă norocul celor care lucrează la Realitatea TV, să nu simtă pe gât, ca o cizmă, punctul de vedere al unui proprietar care are argumentul unic că-ţi plăteşte leafa, deci ţi-a cumpărat conştiinţa“.
Rareș Bogdan a precizat, atunci când a avut loc incidentul, că nu își dorește să încheie colaborarea cu postul de televiziune, însă o va face dacă simte că este nevoit. Patronul teleziunii, Cozmin Gușă, a susținut, de asemenea, că Rareș Bogdan va reveni pe post atunci când își va recunoaște greșeala și le va cere scuze colegilor. În urma incidentului, mai mulţi jurnalişti, invitaţi constanţi ai Realitatea TV, s-au solidarizat cu Rareş Bogdan şi au anunţat că nu vor mai participa în emisiunile postului dacă acesta nu se întoarce, potrivit Adevărul.

 

Loading...

Citește și

  • Foto

    Realizatorul emisiunii "Jocuri de putere", Rareş Bogdan, a anunţat că va demisiona de la Realitatea TV din cauza faptului că libertatea sa de exprimare, precum şi cea a invitaţilor săi a fost cenzurată. Patronul postului, Cozmin Guşă a avuit o reacţie promptă şi a răspun acuzaţiilor care i-au fost aduse. În plus, atât Oreste Teodorescu, cât şi Oana Stănciulescu au fost interzişi la acest post de televiziune de către Cozmin Guşă.

  • Rareş Bogdan reacţionează dur după a doua ediţie „Jocuri de putere“ pe care nu a moderat-o fiind suspendat temporar. Realizatorul Realitatea TV cataloghează subiectul dezbătut în emisiune „o mizerie şi o manipulare ieftină“ şi subliniază că nu are de gând să ceară scuze publice redacţiei, condiţia impusă de patronul televiziunii, Cozmin Guşă, pentru a se putea întoarce pe post.