Rareș Bogdan îl atacă pe Cozmin Gușă: „O mizerie. O manipulare ieftină”

rares-bogdan.jpg

Rareş Bogdan

Rareş Bogdan reacţionează dur după a doua ediţie „Jocuri de putere“ pe care nu a moderat-o fiind suspendat temporar. Realizatorul Realitatea TV cataloghează subiectul dezbătut în emisiune „o mizerie şi o manipulare ieftină“ şi subliniază că nu are de gând să ceară scuze publice redacţiei, condiţia impusă de patronul televiziunii, Cozmin Guşă, pentru a se putea întoarce pe post.

După a doua seară în care a asistat la emisiunea „Jocuri de putere“ din faţa televizorului şi nu de la pupitru, Rareş Bogdan s-a declarat „absolut şocat“ de subiectul abordat, el fiind înlocuit de Claudiu Popa, scrie adevarul.ro.   

„Aş vrea să-l rog pe colegul meu, care a fost obligat să-mi ţină locul, să spună cine i-a impus/cerut/ sugerat tema «Stat Paralel – oamenii lui Coldea din Realitatea TV». Mi se pare o aberaţie completă să vorbeşti despre îndepărtarea oamenilor unui «general defunct» din SRI dintr-o televiziune liberă. O mizerie, o manipulare ieftină. Nici măcar inteligentă! O prostie. Realitatea TV a fost şi este o televiziune liberă. Trebuie să rămână cu orice chip exclusiv liberă“, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.   

Realizatorul a continuat prin a enumera mai mulţi jurnalişti, analişti politici şi politicieni, printre care Oana Stănciulescu, Oreste Teodorescu, Sabin Orcan, Grigore Cartianu, Dacian Cioloş, Ludovic Orban, Dan Barna şi Dan Dungaciu, care militează pentru libertatea de expresie şi libertatea absolută a presei. 

„Pe aceşti oameni vrea Realitatea TV să-i îndepărteze de la «Jocuri de putere cu Rareş Bogdan»? Nu pricep. Ce vină au aceşti oameni pentru faptul că au decis să fie liberi? Extrem de liberi. Aş dori să aflu de la conducerea editorială care, dintre cei enumeraţi mai sus, sunt consideraţi «trompete» ale «pensionarului» Coldea. Sunt foarte curios. Toţi cei enumeraţi au fost impecabili, excepţionali în exprimare si comentarii sau analize. Să înţeleg că am moderat 6 ani o emisiune în care am avut intruşi? Nu cred asta! Am moderat o emisiune cu oameni frumoşi şi mai ales liberi“, susţine Bogdan.   

Jurnalistul i-a dat şi replică şi lui Cozmin Guşă, care a declarat că îi va permite să revină pe post doar în condiţiile în care recunoaşte că a greşit şi va cere scuze publice pentru faptul că i-a cerut în direct demisia directorului staţiei, Edward Pastia, şi a generat o criză internă care afectează imaginea Realitatea TV.   

Rareş Bogdan a precizat că nu are de gând să facă acest lucru întrucât nu consideră că a greşit: „Nu am niciun motiv să-mi cer scuze decât publicului Realitatea TV! Telespectatorilor şi ascultătorilor le cer scuze pentru că două zile am fost nevoit să stau departe de ei. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor, am înţeles în această seară din nou că Realitatea TV se descurcă extrem de bine fără mine. Asta înseamnă că decenţa şi eleganţa mea de a sta de vorbă par a fi interpretate complet eronat. Scurt şi clar, ca să nu existe dubii: nu am de ce să-mi cer scuze pentru ceva ce nu am făcut“.
 

Loading...

Citește și

  • Foto

    Realizatorul emisiunii "Jocuri de putere", Rareş Bogdan, a anunţat că va demisiona de la Realitatea TV din cauza faptului că libertatea sa de exprimare, precum şi cea a invitaţilor săi a fost cenzurată. Patronul postului, Cozmin Guşă a avuit o reacţie promptă şi a răspun acuzaţiilor care i-au fost aduse. În plus, atât Oreste Teodorescu, cât şi Oana Stănciulescu au fost interzişi la acest post de televiziune de către Cozmin Guşă.

  • rares bogdan udmr

    Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere", difuzată de Realitatea TV, a fost suspendat miercuri şi joi de pe post, după ce cu o seară în urmă i-a cerut demisia directorului Realitatea TV, Edward Pastia. El şi-a motivat solicitarea prin faptul că Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu, invitaţi periodic în cadrul programului, au fost interzişi în emisiune. Jurnalistul spune că dacă nu i se va permite accesul în platou, va considera că televiziunea s-a despărţit de el şi de echipa sa.