Radu Andrei Tudor, musculosul de la știrile TVR: "Am slăbit 9 kg, acum mă încap toate costumele"

radu_andrei_tudor_jurnal_tvr_sport.jpg

radu andrei tudor telejurnal tvr
Radu Andrei Tudor este pasionat de sport și merge aproape zilnic la sala de fitness
colaj cu fotografii din arhiva personală
Citeste tot despre: 

Despre munca în vremea pandemiei, despre cum funcționează o redacție de știri, dar și despre familia și planurile sale, Radu Andrei Tudor (31 de ani) ne-a vorbit într-un interviu exclusiv. Prezentatorul Telejurnalului de la TVR ne-a spus și de ce a slăbit 9 kg.

 • Click!: Felicitări pentru premiul obținut recent de echipa Telejurnal, la "Gala Aniversară a Performanţei şi Excelenței 2020". Ce mai face Radu Andrei Tudor?

Radu Andrei Tudor: Mulțumesc, însă premiul este al întregii redacții de știri, eu doar l-am ridicat. Al oamenilor care fac posibile știrile noastre, care în vremuri de pandemie, potrivit unor studii, au fost cele mai credibile știri. La un moment dat, oamenii și-au dat seama că trebuie să se întoarcă la sursele clasice. Și am înregistrat niște audiențe foarte bune. Oamenii au înțeles că într-o căutare continuă de senzațional, noi suntem cei care oferim știrile așa cum sunt ele, fără să îmbogățim informația și fără să facem dintr-o tragedie, așa cum este pandemia de Covid-19, un spectacol. Și a venit și premiul primit de la Adela Diaconu. Premiul pentru telejurnalul orei 20.00, cel mai complex și echidistant telejurnal din România.

radu-andrei-tudor2.jpg

Prezentatorul TVR nu se desparte de masca de protecție
Prezentatorul TVR nu se desparte de masca de protecție
 • Ai deja un an și jumătate de când prezinți știrile principale de la TVR1?

Am un an și jumătate de când m-am întors "acasă". Am fost la "Pulsul zilei" o perioadă, am plecat de la Telejurnalul de weekend, de la ora 20.00, după care m-am întors la cel de seară. "Pulsul zilei" a fost tot o producție TVR, nu știu dacă știe foarte multă lume.

 • Cum lucrați în redacție din cauza pandemiei de CoVid19?

Suntem o redacție dinamică, așa cum sunt toate redacțiile de știri în vremea asta, suntem împărțiți în 2 ture, eu sunt tura 1 și lucrez într-o săptămână luni, marți, vineri, sâmbătă, duminică, într-o săptămână lucrez miercuri joi, respectiv partea de prezentare. Pentru a avea o continuitate, pentru a nu fi toți la un loc și pentru a reduce din riscul de îmbolnăvire.

radu_andrei_tudor.jpg

Radu Andrei Tudor a slăbit 9 kg
 • Ai prieteni jurnaliști?

Foarte mulți, și ne respectăm. Și în alte televiziuni. Am făcut un calcul, în septembrie, pe 27, am făcut 10 ani de TVR, de când am semnat contractul și 12 ani de București, am venit în 2008, și m-am angajat la o televiziune de știri.

 • Mai faci radio?

Nu. Dar e posibil că în această toamna să am o revenire spectaculoasă cu acordul TVR-ului.

received_1583027115097510.jpeg

Draga Olteanu Matei, Radu Andrei Tudor, interviu TVR, actori Epoca de Aur, Amza Pellea
Draga Olteanu Matei locuieşte la Piatra Neamţ din 2007. Radu Andrei Tudor este "copilul" ei de suflet
foto: TVR1
 • Prietena ta, doamna Draga Olteanu Matei, împlinește azi, 24 octombrie, 87 de ani. Îi vei face o vizită, ca în fiecare an?

Voi avea câteva surprize, așa că fiți cu ochii pe noi. Pe partea personală voi fi alături de dumneaei așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace.

 • Ce fac prietenii tăi, frații Stoica? Știu că sunteți și vecini.

Sunt foarte bine, sunt alături de ei și le urmăresc evoluția din reality-show. Suntem mai apropiați ca niciodată. (n.r. Bogdan Stoica a fost eliminat de la Ferma)

 • Știu că mergeați împreună la sală. Observ că ai slăbit foarte mult. Cum ai reușit?

În timpul pandemiei am slăbit 9 kilograme, pentru că nu am mai mers la sală. Și s-au mai desumflat mușchii. Mie îmi pare rău că am slăbit și nu e bine, am încercat să fac exerciții acasă, să recuperez, dar nu am atâta aparatură acasă pentru exerciții. După ce ani de zile le-am pus probleme celor care îmi pregăteau costumele de la TVR și îmi spuneau să trag mai puțin la sală, acum am ajuns să port toate cămășile de acum 3 ani. Mi-a fost frică să nu mă îmbolnăvesc, să nu duc acasă boală sau la muncă. Am zis să am 2 antrenamente pe săptămână, eu care făceam câte 5 pe săptămână.

radu_andrei_tudor_prezinta_telejurnalul_tvr_1_8998.jpg

radu andrei tudor telejurnal tvr
Radu Andrei Tudor prezintă Telejurnalul de seară de la TVR 1
foto: TVR
 • În afară de știri și exerciții ce altceva mai faci?

Am alergat, în schimb, în jurul Casei Poporului în fiecare seară. E un circuit foarte bun. Cred că cel mai mult am alergat 90 de minute. Am o gașcă de prieteni, printre care Andrei Stoica și Petru Păun, cu care merg și alergam împreună.

 • Dată trecută, la ultimul nostru interviu, îți murise cățelul. Ți-ai mai luat un altul?

Acum am 3. Doi căței și a mai venit un labrador în viața mea, Alma. Să fie 3.

 • Familia ta ce face?

Familia de la Piatra Neamț e bine. La ai mei am fost acum două săptămâni, pentru că a fost ziua nepoțelului meu, primul meu nepot, pe care am vrut să-l văd, să-i duc cadouri și am avut marea surpriză că de când nu l-am mai văzut a început să meargă singur. Weekendul acesta e venit cu familia fratelui meu și cu mama și ne bucurăm de un weekend împreună.

 • Ți-ai descoperit vreo pasiune nouă în pandemie?

Am redescoperit filmele. Dar n-am avut o zi liberă în pandemie.

 • Cum va fi finalul de an? Tu erai activ, prezentai evenimente...

Va fi foarte ciudat, eu prezentăm evenimente, nu știu ce va fi acum. Și cred că va fi primul an în care voi petrece altfel după 14 ani de petrecut în aer liber, la concerte.

 • Dar revelionaele de la TVR?

Încă nu s-a bătut nimic în cuie, vom vedea ce va fi.

Loading...

Citește și

 • Nevoia te învaţă şi chiar te ajută să-ţi descoperi pasiuni. Este şi cazul prezentatorului TVR 1, Radu Andrei Tudor, care a început să gătească în momentul în care a plecat din casa părintească şi s-a mutat în Bucureşti.

 • Aventura lui Radu Andrei Tudor în bucătărie a început în urmă cu 11 ani, când a plecat din casa natală pentru a veni la facultate în Bucureşti. De voie, de nevoie, a trebuit să-şi gătească. Saci întregi de cartofi au trecut de-a lungul timpului prin mâna lui la curăţat, sute de minute a stat cu mama în telefon, pentru indicaţii şi, încet, încet, a început să prindă „meserie”. Acum se descurcă onorabil, dar încă mai sunt multe de învăţat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1