A murit „Haralamb“ din „Toate pânzele sus“. Actorul George Paul Avram avea 80 de ani

haralamb-toate_panzele_sus.jpg

George Paul Avram, cunoscut publicului datorită rolului marinarului „Haralamb” (stânga), din filmul serial „Toate pânzele sus”

Au trecut 33 de ani de când au debutat filmările pentru cel mai îndrăgit serial românesc, “Toate pânzele sus”. Din nefericire, rând pe rând, majoritatea marilor actori din distribuţie au urcat la ceruri, lăsând scena teatrului românesc tot mai goală.

Actorul George Paul Avram, cunoscut publicului larg pentru rolul marinarului Haralamb din „Toate pânzele sus” a murit azi, 16 iulie, la vârsta de 80 de ani. Surse din cadrul Teatrului Național București au declarat pentru Gândul.ro că moartea actorului a fost confirmată de soția acestuia, care locuiește în Canada.

george_paul_avram.jpg

George Paul Avram a murit la vârsta de 80 de ani
foto: Facebook

George Paul Avram a fugit în Germania în 1987 din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii. Marele actor are la activ peste 50 de roluri în cele mai importante piese montate la Teatrul Naţional din Bucureşti precum şi apariţii-cheie în producţii cinematografice cum ar fi „Actorul şi sălbaticii", „Mitică Popescu" sau serialul de televiziune „Toate pânzele sus".

Serialul s-a lansat în 1977

“Toate pânzele sus” este un serial românesc de mare succes, care a fost filmat între anii 1975 şi 1976. În cele 12 episoade se prezintă aventurile legendare ale românului Anton Lupan (interpretat de Ion Besoiu) şi bunului său prieten, francezul Pierre Vaillant (Ion Dichiseanu).

Potrivit wikipedia.org, filmul a fost realizat în studiourile Centrului de Producţie Cinematografică Bucureşti, iar producătorii au beneficiat de sprijinul organelor de partid şi de stat din Constanţa şi Tulcea. Premiera primului episod a avut loc la TVR în martie 1977.

Citește și:

Echipajul «Speranţa» din «Toate pânzele sus» s-a reunit în ceruri

Adnana din «Toate pânzele sus», apariție rafinată la Premiile Gopo. Actrița Julieta Szönyi, în formă la 71 de ani

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1