Adnana din «Toate pânzele sus», apariție rafinată la Premiile Gopo. Actrița Julieta Szönyi, în formă la 71 de ani

adnana-ion-besoiu.jpg

adnana ioan besoiu
Adnana și Ion Besoiu în "Toate pânzele sus"

Ediția a 14-a a Premiilor Gopo, care a avut loc luni (29 iunie), a fost și cea mai atipică dintre toate. S-a desfășurat pentru prima dată în aer liber, invitații nu s-au îmbrățișat și au fost nevoiți să integreze masca de protecție în ținutele de pe covorul roșu. S-au descurcat admirabil, printre aceștia remarcând-o și pe distinsa actriță Julieta Szönyi, nimeni alta decât celebra brunetă cu ochi albaștri, Adnana din "Toate pâzele sus".

Fanii peliculei “Toate pânzele sus” (1977) îşi amintesc cu drag de personajele acestei poveşti, unul dintre cele mai iubite fiind Adnana, bruneta cu ochi azurii, interpretată de actriţa Julieta Szönyi, acum în vârstă de 71 de ani. Ea a revenit pe platourile de filmare după o pauză de 30 de ani datorită regizorului Corneliu Porumboiu, cel care a distribuit-o în titrata peliculă "La Gomera", cea a care a "înhățat" luni seara cele mai multe Premii Gopo, inclusiv premiul cel mare la categoria "Cel mai bun film de lungmetraj".
Ultimul film românesc în care avea să joace Julieta Szönyi a fost “Cei care plătesc cu viaţa”, al lui Şerban Marinescu, care a avut premiera în 1989. Astfel, apariția actriței luni seara, pe covorul de iarbă de la "Verde Stop Arena", acolo unde s-a desfășurat evenimentul, a fost îndelung apreciată și urmărită.

julieta_szonyi.jpg

Julieta Szönyi, o apariție rafinată la Gala Premiilor Gopo 2020
foto: Sever Gheorghe

Actrița a purtat o rochie vaporoasă, cu imprimeu floral, cu mâneci bufante și decolteu în V, care punea în evidență superbul pandantiv vintage. Geanta-plic, sandale negre și masca de protecție au completat ținuta Julietei Szönyi. De remarcat că are același păr ca abanosul, care contrastează puternic cu pielea albă și ochii de un albastru senin.

julieta_szonyi1.jpg

Julieta Szönyi, 71 de ani
foto: Sever Gheorghe

Iată ce spune despre pelicula "La Gomera"

„Este extraordinar să întâlnești un regizor precum Corneliu Porumboiu, care știe să te ghideze, să-ți ceară, să te tempereze atunci când faci prea mult sau să îți ceară atunci când trebuie să faci în plus și, în același timp, să îți dea încredere și curaj că ceea ce faci este bine”, declara Julieta Szönyi anul trecut, în cadrul Festivalului “Anonimul”.

Cine e Julieta Szönyi

Născută pe 13 mai 1949, Julieta Szönyi a absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L:Caragiale” (promoţia 1973) și a interpretat numeroase roluri pe scena teatrului din Pitești, iar după 1990 la Teatrul Mic din București.  Încă din facultate regizorul Iulian Mihu o alege pentru rolul Otiliei din “Felix şi Otilia”, care a constituit debutul acesteia în film. În cinema și televiziune, actriţa a jucat în producții precum “ Cei care plătesc cu viaţa”  în regia lui Șerban Marinescu, 1991, “Comoara” (regia Iulian Mihu, 1982), “Lumini şi umbre” (serial TV, 1982) sau “Alo, aterizează străbunica!” (regia Nicolae Corjos,1981).

Citește și:

Premiile Gopo 2020. Lista câștigătorilor anunțați la ceremonia în aer liber

Cum au apărut vedetele la Gala Premiilor Gopo 2020. Dana Rogoz, prima ieșire de când e mămică de doi

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1