Maia Morgenstern împlinește 58 de ani. 10 lucruri inedite despre actriță și semnificația numelui ei

maia_morgenstern-mv_7376.jpg

Maia Morgenstern a împlinit vârsta de 58 de ani pe 1 mai 2020
foto: arhivă Adevărul

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Încântătoarea actriță Maia Morgenstern împlinește pe 1 mai frumoasă vârstă de 58 de ani. Este una dintre cele mai iubite vedete de la noi și a avut ocazia să lucreze la Hollywood, alături de Mel Gibson, pentru filmul "Patimile lui Hristos", unde i-a dat viață Fecioarei Maria. Click! îți spune 10 lucruri pe care nu le știi despre Maia Morgenstern.

1. Puțini știu că numele întreg al vedetei este Maia Emilia Ninel Morgenstern și s-a născut în București, într-o familie de evrei. A studiat la Academia de Teatru și Film între anii 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”.
2. Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.
3. Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul "Prea cald pentru luna mai", în regia Mariei Callas Dinescu.
4. Se zvonește de ceva timp că actrița ar lucra pentru un alt proiect cu aceiași Mel Gibson și Jim Caviezel. Acesta s-ar numi "The Passion of the Christ: Resurrection". Dintre proiectele Maiei Morgestern mai amintim "What About Love" și "Harvest".

maia_morgenstern.jpg

maia morgenstern
Maia Morgenstern în filmul ”The Passion of the Christ” / ”Patimile lui Hristos”
foto: captură

5. Maia Morgenstern a fost căsătorită în perioada 1983-1999 cu actorul Claudiu Istodor și apoi cu medicul Dumitru Băltățeanu în perioada 2001-2015. Are trei copii: Tudor Aaron Istodor (născut în 1984 din căsătoria cu Claudiu Istodor), Eva Leea Cabiria (născută în 1999 dintr-o relație neoficializată cu actorul András István Demeter) și Ana Isadora (născută în 2003 din căsătoria cu medicul Dumitru Băltățeanu).
6. Deși s-a despărțit de Claudiu Istodor, cei doi s-au împăcat după 20 de ani și anul trecut au fost colegi în serialul "Sacrificiul", unde interpretau tot un cuplu.
7. Din 2010 este numită ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România.
8. În iunie 2012 apare într-un spot (pro bono), în care sprijină campania „Salvați Roșia Montană”, acesta devenind într-o singură zi cel mai vizionat clip al artistei pe YouTube.
9. Actrița iubește să meargă cu metroul, să vorbească cu oamenii care îi solicită o fotografie sau să dea un autograf. Iubește să mănânce fastfood și să se relaxeze.
10. Maia este directoarea Teatrului Evreiesc de Stat și cântăreață de muzică idiș.

Citește și:

Maia Morgenstern și fostul soț, familie perfectă într-un serial tv la 20 de ani de la divorț: «Ne e bine împreună»

Maia Morgenstern împlinește 57 de ani. În tinereţe a filmat scene de sex nebun, dar nu au fost difuzate în România

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • maia morgenstern

    În viață, ca pe scenă! Maia Morgenstern a cunoscut dragostea, a trăit-o, i-a oferit tot ce avea mai bun, iar când lucrurile n-au mai mers, nu s-a temut să lase totul în urmă și s-o ia de la capăt, într-o nouă poveste de iubire. „Fericit și puternic ești atunci când iubești, fără să aștepți nimic în schimb”, a rămas motto-ul ei.

  • maia morgenstern

    Zi emoționantă pentru Maia Morgenstern. Fiul său, Tudor Istodor, împlinește astăzi 35 de ani, iar celebra actriță a făcut o postare pe Facebook-ul ei despre acest moment emoționant. Nu va uita niciodată clipa în care, gravidă fiind, i s-a rupt apa tocmai cănd pregătea o cremă de tort.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul