INTERVIU Pepe, bilanț după izolare: a pierdut în afaceri, a câștigat în amor: “Viața cu soția mea e perfectă”

pepe-raluca.jpg

Pepe și Raluca au deja 6 ani de mariaj la activ
foto: arhivă personală

Pepe (40 de ani), pe pe numele său real, Ionuț Nicolae Pascu, este unul dintre artiștii căruia i-a priit din plin perioada de izolare. Și-a dezvoltat proiectele online, a avut timp să stea mai mult cu familia, ceea ce își dorea oricum, și s-a ocupat de el. Ce va face după 15 mai, când va trece starea de urgență și cum își va desfășura activitatea mai departe, artistul a povestit într-un interviu exclusiv pentru Click!

 • Pepe, cum îți reiei activitățile după 15 mai? Dați drumul la salon? Grădinița presupun că rămâne închisă până în toamnă!

În primul rând o să continui ceea ce am făcut şi înainte de 15 mai. Proiectul cu concertele online, atât cele publice, cât şi cele private, va merge mai departe, pentru că oamenii vor şi sunt cereri din ce în ce mai multe. Nu ştiu încă dacă voi păstra acelaşi format şi mă voi întâlni în continuare duminică de duminică cu prietenii pe contul meu de YouTube, fiindcă tot apar şi facem lucruri noi de la o săptămână la alta, de la o zi la alta. De 1 Mai am avut primul concert online pe Instagram şi cred că a fost primul de acest fel din România, cel puţin şi în weekend-ul ce abia a trecut am avut un “concert” online public, peste tot, în acelaşi timp şi pe Youtube, şi pe Facebook, şi pe Instagram. După 15 mai, pentru că ne vom putea mişca, vor apărea multe, multe surprize aşa că staţi aproape. Este foarte multă muncă în spate şi de aceea nici nu ştiu ce şi cum să fac cu salonul, fiindcă este singurul pe care pot să îl deschid. Sincer, l-aş inchiria sau chiar l-aş vinde ca să mă pot ocupa îndeaproape de lucrurile care îmi plac, să cânt, să fiu în LIVE cu prietenii şi cu fanii mei, să le fac, să ne facem serile mai frumoase.

 • Cântările normale când crezi că le veți relua, voi, artiștii? Ți-e dor de scenă, de întâlnirile cu fanii?

Mi-e dor să mă găsesc fizic cu oamenii la concerte fiindcă, cu toate că am găsit eu o soluţie, nu este acelaşi lucru. LIKE-urile şi SHARE-urile şi emoticoanele doar ţin locul aplauzelor, dar vorba proiectului principal, suntem “Separaţi, deşi Împreună”. Mă tot gândesc, ne tot gândim cum să facem să umplem golul dintre noi şi cumva eu zic că o să găsim o soluţie, fiindcă la câte lucruri noi şi faine am creat şi am făcut în perioada aceasta, trebuie să ne iasă şi acest aspect şi sunt câteva idei în lucru. De-abia aştept şi “cântările normale”, dar nu ştiu când se vor întâmpla, fiindcă toţi oamenii pentru care trebuia să cânt vor asta cu nerăbdare. Dacă mâine se va da drumul la evenimente cu mai mult de 100 de persoane, în weekend sunt pe scenă.

 • Te-ai adaptat repede și ai început să ții cântări live pentru fanii tăi, pe rețelele sociale. Au prins bine și te-au urmărit foarte mulți! Dar concertele astea nu sunt pe bani…

Era un proiect vechi acesta cu “concertele” online, fiindcă sunt foarte multe cereri din locuri în care eu nu am ajuns şi, pe alocuri, nici nu voi ajunge prea curând sau poate niciodată. Oamenii vor să mă vadă cântând, vor să vorbim şi pentru unii sau mulţi dintre ei, doar online se poate face aceasta. Perioada de izolare a fost contextul care a permis să lansez acest proiect şi mă bucur că am avut cum şi când. Cum mă aşteptam, a crescut extrem de repede de la o săptămână la alta fiind din ce în ce mai mulţi oameni, ceea ce mă bucură. Şi tehnic, în ciuda tuturor problemelor, am crescut şi am dezvoltat totul extrem de rapid. Şi mă bucur că am avut şi reuşite, şi impact, vezi primul concert concomitent pe toate platformele principale, vezi primul concert online pe Instagram, vezi concertul de aproape 6 ore sau pe cel în care am avut în total peste 200.000 de oameni aproape. De reluat va trebui să reluăm partea fizică a lucrurilor fiindcă serios le facem pe toate. Şi mă implic şi mă dedic şi eu zic că aceasta se vede, nu?

pepe-salon.jpg

pepe salon
Pe perioada stării de urgență, Pepe s-a văzut nevoit să-și închidă salonul de înfrumusețare
foto: Facebook
 • Crezi că artiștii își vor micșora tarifele după această perioadă? Se știe că voi cântați pe bani mai mulți! Te-ai gândit cum o să fie de-acum încolo, cel puțin până își mai revine piața?

Habar nu am şi este o întrebare la care toată lumea ar trebui să răspundă personal. Ceea ce ştiu sigur este că în cazul meu, în spatele lucrurilor, fie că vorbesc de online fie de offline, este o muncă, iar onorariul fix aceasta trebuie să indice. Nu cred că există cineva care să fi zis că este prea mult ceea ce am cerut, financiar vorbind, pentru ceea ce am oferit sau performat şi nu mă refer doar la show-ul de scenă, cel cu toată trupa alături, ci chiar şi la online, asocieri de imagine, live-uri, publicitate, promovare şi tot aşa. Din punctul acesta de vedere cred că am găsit întotdeauna cel mai bun raport între, hai să îi zicem preţ şi ceea ce am oferit şi poate că şi de aceea, în covârşitoarea majoritate a cazurilor, s-a şi semnat atunci când cineva m-a vrut. Lucrurile vor sta fix la fel şi în perioada următoare. Atâta timp cât munca din spate este remunerată corect, nu văd de ce s-ar schimba ceva.

 • Ai vreo soluție de back-up dacă nu o să mai câștigi bani frumoși din muzică? Ce ai putea să faci de-acum încolo?

Muzică am făcut şi până acum şi nu văd ce m-ar putea opri. Stăm în casă de 8 săptămâni şi vă spun aceasta fiindcă am ajuns la Concertul Online cu numărul 8 şi aici mă refer la cele publice. Deci nu m-a oprit Coronavirus-ul, credeţi că mă va opr perioada de după Coronavirus? Când o faci cu pasiune şi cu seriozitate, toate celelalte vin de la sine. Banii nu au fost niciodată un scop, ci o motivaţie, una dintre multe. Bineînţeles că e nevoie şi de un confort financiar ca să dezvolţi lucrurile, să le duci mai departe dar înainte de toate trebuie să fi dedicat şi serios cu tine şi cu ceea ce faci indiferent de context. Şi să ştiţi că şi dincolo de muzică, la fel gândesc şi cu toate celelalte lucruri pe care le fac.

 • Cum a fost perioada asta acasă cu 3 fete, Raluca, plus fetițele voastre? Te-au solicitat maxim? Ce activități ați avut în izolare?

A fost o perioadă frumoasă. Am spus la un moment dat, pe o intervenţie, şi foarte mulţi m-au felicitat, că dacă ar fi să vedem partea plină a paharului, ar trebui să privim perioada aceasta ca pe o perioadă de regăsire. Să ne dăm seama că sunt lucruri care contează mai mult decât alergătura zilnică, iar familia este cap de listă. Şi ce nu am făcut … De la teme online cu Maria şi până la joacă cu Rosa, orice. Sport, gătit, joacă, cursuri, curăţenie, joacă, filme, live-uri împreună, joacă.

fetite-pepe.jpg

Maria și Rosa, comorile lui Pepe
foto: arhivă personală
 • Cine ți-a moștenit talentul muzical, Rosa sau Maria? 

Sunt prea mici ca să îmi pot da seama, însă Maria ia deja lecţii de pian, în timp ce Rosa vine la cadru, în concertele online, şi cântă cu mine, deci nu ştiu ce să zic. Le mai lăsăm un pic şi vă zic mai încolo, dacă e.

 • Care este primul lucru pe care îți dorești să îl faci cu ardoare atunci când vom reveni la normal? Plecați în vreo vacanță?

Să mă duc la biserică fără să mă oprească cineva, să mă găsesc cu familia, cu fraţii, cu mama, cu tata, să mergem cu prietenii afară, la un suc. Vacanţa este la capăt. Dacă e, bine, dacă nu, ne descurcăm şi fără.

 • Ți-a prins bine, sufletește vorbind, perioada asta de “relaxare”?

Mi-a prins foarte bine perioada aceasta, fiindcă am avut timp să stau mult mai mult cu fetele şi cred că și ele îşi doreau foarte tare. Profesional parcă am muncit mai mult decât înainte şi iarăşi mi-a prins bine, fiindcă am pus în fapt nişte proiecte pe care le voiam LIVE de mult timp, dar niciodată parcă nu aveam timp de ele. Deci, una peste alta, a avut şi o parte bună sau pozitivă, mai corect spus.

 • Se spune că dacă cuplurile stau atât de mult în casă, se mai iscă certuri. La tine și Raluca cum a fost? V-a unit mai mult izolarea sau v-ați certat mai des? De la ce vă certați în general?

La câte lucruri au fost de făcut împreună, numai de certuri nu mai era timp. Nu e cazul şi nu a fost cazul. Normal că mai există divergenţe pe anumite subiecte, dar sunt contradicţii, nu certuri. Şi întotdeauna, cel care are dreptate are şi câştig de cauză.

 • Cum e viața ta cu Raluca, soția ta?

Perfectă, cu umbre de normalitate, din când în când.

Citește și:

Vedetele, la un pas de faliment din cauza virusului ucigaș! Pepe a închis salonul și nu e singurul

Vă vine să credeți că e soția lui Pepe? Ce schimbare a făcut Raluca Pastramă în viața ei

Loading...

Citește și