INTERVIU EXCLUSIV Povestea fabuloasă a lui Lorand Lajos, clujeanul care face măștile de la PRO TV. Legătura lui cu Madonna

lajos.jpg

lajos
Lorand Lajos este artistul care creează măștile purtate de concurenți
Sursă foto: Colaj Click!

Masked Singer România, excentricul show de la PRO TV, i-a cucerit pe români, după cum au arătat cifrele de audiență. Click! îți prezintă informații exclusive din culise și un interviu sincer cu tânărul clujean care realizează măștile fabuloase, pe care poartă vedetele, pe scenă. Lorand Lajos este din Cluj și, la un moment dat, a lucrat pentru legendara Madonna.

Lorand Lajos (39 de ani), clujeanul care a lucrat sute de ore, alături de echipa lui, pentru realizarea măștilor prezentate la ”Masked Singer România”, show-ul de vineri seara de la PRO TV, este cunoscut în întreaga lume. Artistul, stabilit în Munchen, Germania, ne-a povestit despre copilăria de neuitat din România, despre ascensiunea ca designer, dar și despre performanța de a colabora cu Madonna, căreia i-a realizat măștile din cristale, admirate în show-ul prezentat la ”Premiile Grammy”, din 2015.

 • Click!: Tu ești artizanul măștilor de la PRO TV. Cum ai primit această propunere?

Lorand Lajos: De mulți ani creez haine și costume extraordinare pentr celebrități, emisiuni TV, firme, pentru industria show-biz-ului. În felul acesta, mulți profesioniști mă cunosc. Așa au auzit de mine și producătorii emisiunii "Masked Singer România" și m-au contactat să fac parte din proiect, să execut aceste măști după schițele pe care le aveau deja de la echipa de creație a PRO TV.

extraterestrul_unicornul_si_vulpoiul.jpg

Extraterestrul, Unicornul si Vulpoiul
foto: PRO TV
 • Ce ne poți spune despre aceste costume?

Toate măștile sunt foarte diferite, sunt construite după mai multe elemente: personaje de poveste, SF, elemente comice, povești din folclor. Îmi doresc ca aceste măști să stârnească și curiozitatea, dar să vă facă să fiți și entuziaști, fericiți și cumva să vă emoționeze. Sunt foarte curios să știu care este masca vostră favorită.

lorand_lajos.jpg

Lorand Lajos
foto: PRO TV
 • Cât dureaza efectuarea unei măști? Câte persoane sunt implicate?

Echipa mea de producție este formată din 20 de oameni care lucrează în paralel la detaliile costumelor. Suntem croitori, sculptori, pictori și mulți asistenți care, împreună, aducem inspirația noastră. Construcția unui singur costum se poate întinde și pe o săptămână, și aici mă refer la lucrul constant în echipă.

 • Extraterestrul
  foto: PRO TV
 • Extraterestrul, Unicornul si Vulpoiul
  foto: PRO TV
 • Juriul Masked Singer Romania - Horia Brenciu, Inna, Codin Maticiuc
  foto: PRO TV
 • Juriul Masked Singer Romania - Inna, Codin Maticiuc, Ana Morodan
  foto: Profimedia
 • Agitație mare în afara platourilor de filmare
  foto: PRO TV
 • Căpcăunul, "surprins" în afara platourilor de filmare
  foto: PRO TV
 • foto: PRO TV
 • Lorand Lajos
  foto: PRO TV
 • Panda
  foto: PRO TV
 • Tigrul
  foto: PRO TV
 • Maximize

1/10
 • Ce detalii ai luat în calcul la executarea măștilor?

Cum chiar am spus, e foarte important ca măștile să aibă o siluetă iconică, materialele să fie extraordinare și expresia lor să fie intensă, veselă.

 • Cât de greu le este vedetelor să cânte, să danseze așa, pe scenă?

Costumele de la ”Masked Singer România” nu sunt prea ușor de purtat, așa că dansul și cântatul în ele vor fi o provocare extraordinară pentru vedetele din show.

madonna-getty.jpg

Măștile realizate de Lorand au apărut în show-ul Madonnei din 2015, de la Premiile Grammy
foto: Guliver / GettyImages
 • Madonna, Lady Gaga, Dita von Teese, Paris Hilton sau Christina Aguilera ți-au purtat creațiile. Ce simte un designer când munca lui ajunge la asemena staruri?

De exemplu, Madonna a fost dintotdeauna pentru mine cel mai mare superstar al Planetei, "un incon" a libertății. Să ajung să creez pentru ea, să fiu ales de ea pentru calitățile mele de designer, și creațiile mele să ajungă în videoclipurile ei, era un vis despre care n-am crezut vreodată că o să devină realitate. Așa am învățat că, dacă ai încredere în tine, în talentul tău, viața o să se transforme în visul tău. Nimic nu e imposibil. Eu venind dintr-un oraș mic din România, am ajuns la un nivel la care sunt cunoscut pe tot globul pentru ceea ce fac. Asta e un adevărat dar al vieții.

lorand_laudat_in_bild.jpg

Celebrul ziar german Bild a scris despre performanțele lui Lorand Lajos
foto: arhivă personală
 • Ai copilărit în România…

M-am născut în Cluj și am trăit în Sânnicolau Mare, în județul Timiș, până la 12 ani. Deci toată copilăria mea mi-am petrecut-o în România, acasă. În fiecare am vin în vizită la bunicii mei și la prietenii de aici.

 • Ce-ți amintești despre țara natală?

Îmi amintesc că, în Banat, la Sânnicolau, fiecare vecin de pe stradă era de o altă naționalitate: noi eram maghiari, prietenii mei erau români, vecinii din stânga erau bulgari, cei din dreapta romi, vis-a-vis locuiau sârbi, nemți. Așa era normal! Noi toți eram obișnuiți cu faptul că fiecare familie are o cultură diferită, că mergeau duminica la biserici diferite, dar, după, toți se întâlneau pe stradă și povesteau, râdeau, erau împreună, conviețuiau în pace și erau fericiți. Era o comunitate caldă, diferită, pozitivă și tolerantă. Nu era nimeni exclus dintre ei! Iar atmosfera aceasta am învățat să o apreciez și după ce am plecat de acolo.

juriul_masked_singer_romania_-_horia_brenciu_inna_codin_maticiuc.jpg

Juriul Masked Singer Romania - Horia Brenciu, Inna, Codin Maticiuc
foto: PRO TV
 • Când, de ce ai plecat din țară?

Am plecat din țară în 1992, atunci când mama s-a recăsătorit cu un neamț, avem 11 ani atunci.

 • De unde pasiunea pentru modă, haine, frumos? Ti-ai descoperit-o din copilărie?

Întotdeauna am simțit că acesta e drumul. Bunica mea era croitoreasă și făcea costume pentru mama, iar după un timp și pentru mine. Și tot ce mi-am dorit, tot ce i-am desenat, ea a făcut. Pentru mine și pentru sora mea. Sprijinul ei a dezvoltat încrederea în mine și a dus la succesul meu.

 • Povestește-ne ce-ți mai amintești din perioada aceea.

Îmi amintesc de străbunica mea, care stătea în fața casei, pe o bancă și cânta în ungurește, iar eu, copil de 3-4 ani, dansam pe cântecele ei și mă uitam la romii care treceau cu căruțele, la femeile îmbrăcate în haine foarte colorate și vesele, cu rochiile lor pline de flori. Țin minte că mi-am dorit și eu o fustă de aia, așa că am rugat-o pe bunica să-mi facă una. Și mi-a făcut din resturi de stofă și cârpe colorate. Dar am iubit-o mult, așa cum era. Și acum îmi încă îmi aduc aminte de acel moment.

lorand_lajos_4.jpg

Agitație mare pîn afara platourilor de filmare
foto: PRO TV
 • Iată-l pe Căpcăun, în afara platourilor de filmare!

Click! vă prezintă primele și singurele imagini cu un costum de la "Masked Singer România", în afara platoului de filmare. Vedeta din rolul Căpcăunului este păzită de o armată de bodyguarzi, pentru ca nimeni, mai ales cei patru detectivi ai concursului, Ana Morodan, INNA, Codin Maticiuc și Horia Brenciu, să nu afle numele persoanei care se ascunde sub costum. Săptămâna trecută, primele 6 măști au urcat pe scenă. Vulpoiul, Panda, Unicornul, Tigrul, Extraterestrul și Îngerul au oferit un spectacol de neuitat.

sandra_izbasa_-_extraterestrul.jpeg

Sandra Izbașa a fost extraterestrul din prima ediție

Sandra Izbașa a fost "Extraterestrul" din prima ediție. Iată ce spune despre costum!

După prima ediție a show-ului Masked Singer România, Extraterestrul a fost nevoit să își scoată masca în fața tuturor și să părăsească emisiunea. Sandra Izbașa, dubla campioană olimpică la gimnastică, a fost cea care și-a ascuns identitatea sub masca Extraterestrului și a mărturisit că pentru ea această experiență a fost memorabilă. "Am acceptat acest rol tocmai pentru că mă scoate din zona mea de confort și pentru că l-am privit ca pe o provocare. Costumul, fiind din latex, nu a fost chiar atât de greu să-l îmbrac, mai ales fiindcă a fost construit pentru corpul meu. În schimb, accesoriile și masca au fost mai dificil de purtat. Le-am purtat cam 10 minute", a declarat Sandra Izbașa pentru Click!

Citește și:

INTERVIU Jorge, secrete din căsnicia cu Ramona, soția cu 9 ani mai mare. "Nici nu se punea problema de a fi împreună"

Horia Brenciu, la 48 de ani: „Sunt în cea mai bună formă a mea”. Nu ghicești care e marea lui dorință!

FOTO EXCLUSIV Ce grijuliu e Codin Maticiuc cu iubita care l-a făcut tătic! I-am surprins de mână prin oraș

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1