Gabriel Dorobanțu: «Sunt burlac convins. E minunat să nu te bată nimeni la cap şi să faci ce vrei»

12_dorobantu.png

Gabriel duce locuiește la Breaza, cu mama lui

Gabriel Dorobanţu a povestit într-un interviu recent de ce nu s-a căsătorit niciodată, de ce a dorit să rămână burlac convins, dar şi cum era cât pe ce să nu interpreteze melodia care i-a adus celebritatea, „Hai vino iar în gara noastră mică”.

Interpretul unor şlagăre precum „Hai vino iar în gara noastră mică” sau „Să nu vii iar să mă cauţi” a ajuns, la 66 de ani, unul dintre burlacii convinşi ai ţării noastre şi unul dintre cei mai iubiți interpreți de șlagăre. Chiar şi aşa, înconjurat de admiratoare, solistul Gabriel Dorobanţu nu s-a însurat niciodată, singura femeie din viaţa lui fiind mama sa. „Nu mă mai cucereşte nimeni acum, pentru că sunt un burlac convins. Este bine, la un moment dat, să-ți porţi crucea şi aşa, pentru că poţi să priveşti şi să te amuzi de ceea ce păţesc cei care nu sunt burlaci. În tinereţe mi se parea senzaţional să te căsătoreşti şi să ai persoana iubită aproape, după ce a trecut timpul mi s-a părut minunat să nu te bată nimeni la cap şi să faci ce vrei. Eu fac parte din categoria celor care fac ce vor. O lume fără femei nu poate să arate bine, pentru că femeile sunt nişte copiliţe grozave, mai ales când sunt între ele. Când sunt însoţite de partenerii de viaţă devin mai importante şi mai grave. Şi nu-mi place!”, a povestit Gabriel Dorobanţu pentru revista “Taifasuri”.

gabriel-dorobantu1.jpg

gabriel dorobantu
Gabriel Dorobanţu: 1982 - 29 de ani
Foto: Arhiva personală

Şi tot el a povestit, pentru aceeaşi revistă, că nu a cântat orice, cum se cerea la un moment dat. „Am mers mereu pe drumul meu, pentru că a fost unul bine croit, care mi-a adus succes. Sunt un cântăreţ de tradiţie, care interpretează muzică uşoară românească, aşa cum se spune în studiile de specialitate. Am un repertoriu cu şlagăre multe, sunt vreo 450 de cântece. Au fost compozitori care mi-au propus piese care nu mă reprezentau şi am refuzat, iar lucrul ăsta nu a fost uşor, pentru că mi-am creeat de multe ori antipatii şi am fost bârfit ca fiind un interpret care ştie să cânte doar muzică de estradă. Dar mie mi-a plăcut să cânt muzică ce aduce bucurie spectatorilor, nu cântece care să dea importanţă sciiturii”, a mai spus Gabriel Dorobanțu.

Care e povestea piesei „Hai vino iar în gara noastră mică”?    

Îndrăgitul interpret a spus şi care este povestea piesei care i-a adus atâta iubire din partea fanilor, dar şi celebritate, melodia „Hai vino iar în gara noastră mică”. „Când Dumitru Lupu (compozitor, n.r.) mi-a cântat piesa cu o chitară, în holul de la Teatrul Alexandru Davilla, nu am vrut să o interpretez, pentru că mi s-a părut o romanţă rusească desuetă. Dar câştigând o asemenea notorietate şi fiind iubit de o lume întreagă, am înţeles că am fost un naiv şi este bine totdeauna să iubeşti lucrurile simple. A fost cântecul navetiştilor la aceea vreme. Mă miră şi acum impactul la public după 36 de ani. Melodia „Niciodată” a fost refuzată de Dan Spătaru. Domnul Viorel Gavrilă mi-a încredinţat-o mie şi am făcut un succes imediat. Sunt refrene care plac de la început oamenilor şi au steaua lor”, a mai povestit Gabriel Dorobanţu pentru „Taifasuri”.

Citește și:

De ce nu s-a însurat niciodată Gabriel Dorobanţu. 10 lucruri inedite despre solistul care face azi 66 de ani

Ce bine arată cântăreţele din "Generația de Aur". L-au susţinut pe Fuego la lansarea noului album

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1