FOTO EXCLUSIV Cine locuiește acum în vila de la mare a Stelei Popescu

2-3-bd-1-5col.jpg

În timp ce Stanca și băiatul se joacă în curte, soţul ei a cărat la mașină două veioze
Foto: Blitz

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Stabilită în Germania, Stanca Dolbea, nepoata Stelei Popescu, a revenit cu familia în ţară pentru a petrece un sejur la mare, la vila moştenită în staţiunea 2 Mai. Actriţă, regizoare şi scenaristă, moştenitoarea regretatei actriţe este căsătorită de cinci ani şi are un băieţel de patru ani.

Pe 23 noiembrie 2017, Stela Popescu ne-a părăsit la aproape 82 de ani, în urma unui accident vascular-cerebral. Moştenitoarele ei sunt fiica adoptată, Doina Maximilian (64 ani) – nepoata soţului ei, regretatul textier Puiu Maximilian, şi fata acesteia, Stanca Radu Dolbea (35 ani), din căsnicia cu actorul Gheorghe Radu (68 de ani). Stanca, alintată de bunica ei celebră „Buru Buru”, i-a călcat pe urme regretatei vedete.

2-3-bd-4-25col-stela-popescu-cu-fiica-si-cu-nepoata.jpg

Fotografie de familie cu Stela, Doina și Stanca

E actriţă în Germania, unde locuieşte cu soţul ei, Daniel Dolbea (43 de ani), campion de tenis pentru amatori. S-au căsătorit în anul 2014, după cinci ani de relaţie, au un fiu de patru ani, iar din imaginile surprinse de fotoreporterii Click!, se pare că Stanca ar putea fi din nou însărcinată. Când Stela ajungea în Germania, în turnee, Stanca era vizitată de bunica ei celebră. La doi ani de la moartea actriţei, Stanca a revenit în ţară cu familia şi s-a relaxat în vila de la 2 Mai, în care Stela şi-a petrecut verile. Cei trei au profitat din plin de plaja aflată în apropierea locuinţei, iar băieţelul a zburdat în voie prin curtea străbunicii. Semn că se simte la 2 Mai ca la ea acasă, Stanca a „redecorat” balcoanele cu prosoapele de plajă, iar soţul ei a vârât în portbagajul maşinii cu numere de Germania două veioze dragi ei.

A realizat un documentar  despre bunica ei

Nepoata actriţei s-a afirmat şi ca regizor, însă tot actoria îi vine mănuşă. În 2007, a primit Marele Premiu „Cinemaiubit” pentru scurtmetrajul „Ştefan”. Cu ani în urmă, însă, s-a afirmat cu un documentar despre Stela Popescu. „Ideea a fost mai degrabă o dorinţă mai veche de a o surprinde pe Stela aşa cum e în viaţa de zi cu zi, ceea ce mulţi au încercat să speculeze în interviuri sau emisiuni, oferind o tentă dramatică poveştii vieţii ei. Însă, în viziunea mea, Stela e cea mai sinceră şi mai senină persoană atât pe scenă, cât şi în viaţa personală. Acesta e un lucru ce merită dat mai departe. În 2015, Stela a împlinit 80 de ani şi deşi e arhiprezentă pe ecrane sau la teatru, şi asta de mai mult de 50 de ani, nu există nici un material cuprinzător despre ea”, spunea Stanca într-un interviu pentru docuart.ro.

2-3-bd-5-2col-media-146910645164855800.jpg

Stanca este fiica actorului Radu Gheorghe


Filmările au început în 2015 şi au durat un an. „Stela e bunica mea. Interviurile le-am făcut în calitate de nepoată, nu de regizor. Ea ar fi acceptat să apară şi dacă nu aş fi fost eu regizor. Probabil ar fi refuzat doar dacă ar fi avut motive temeinice. Alături de mine a fost tot timpul directorul de imagine Mihai Bodea care aproape că face parte din familie. Cred că pentru noi a fost mai greu să ne punem în funcţia de regizor/operator, căci pentru Stela e sfânt momentul în care s-a dat drumul la aparatul de filmat. Profesia de actor îi e în sânge. Selectarea materialelor de arhivă a fost însă un proces destul de îndelungat. Există foarte multe materiale cu ea, în special la Televiziunea Română. Din această cauză filmul apare abia la doi ani de la start”, a mai spus Stanca Dolbea, nepoata Stelei Popescu.

A venit din Germania pentru înmormântare

În urmă cu doi ani, Stanca Radu a venit din Germania pentru înmormântarea bunicii sale, imediat cum a aflat vestea că actrița s-a stins din viață. Tânăra, care o făcuse străbunică pe Stela Popescu, a fost un monument de durere la căpătâiul actriţei, dar şi-a adunat toate puterile pentru a-şi susţine mama, pe Doina Maximilian, în acele momente grele. Cele două femei s-au ocupat împreună de funeraliile reginei comediei românești. Alături de ele au venit să o conducă pe ultimul drum pe Stela Popescu mii de oameni. Actrița a fost înmormântată în Cimitirul Cernica din incinta mănăstirii cu același nume.

 

Citește și:

Ce nu știați despre Stela Popescu. Amintiri vesele și triste

Fiica adoptivă a Stelei Popescu s-a mutat în conacul regretatei artiste

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5